Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска сабота, 16 октомври 2021 година, 289-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 76 дена.

Скопје, 16 октомври 2021 (МИА) – Денеска сабота, 16 октомври 2021 година, 289-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 76 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 45 минути, а ќе зајде во 17 часот и 53 минути.

Денов трае 11 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 26 минути, а ќе зајде во 2 часот и 1 минута.

Back to top button
Close
Close