Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска недела, 19 септември 2021 година, 262-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена. Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 16 минути, а ќе зајде во 18 часот и 39 минути. Денов трае 12 часа и 23 минути. Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 21 минута, а ќе зајде во 4 часот и 12 минути.

Скопје, 19 септември 2021 (МИА) – Денеска недела, 19 септември 2021 година, 262-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 103 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 16 минути, а ќе зајде во 18 часот и 39 минути.

Денов трае 12 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 21 минута, а ќе зајде во 4 часот и 12 минути.

Back to top button
Close
Close