Астрономски календар

Астрономски календар

Денеска вторник, 28 септември 2021 година, 271-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 94 дена.

Скопје, 28 септември 2021 (МИА) – Денеска вторник, 28 септември 2021 година, 271-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 94 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 25 минути, а ќе зајде во 18 часот и 23 минути.

Денов трае 11 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 34 минути, а ќе зајде во 13 часот и 41 минута.

Back to top button
Close
Close