ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

Апелациски суд во Амстердам: Збирката археолошки предмети од Крим да се врати на Украина

Апелацискиот суд во Амстердам денеска одлучи да и ја врати на Украина колекцијата археолошки предмети што Крим му ги позајми на музејот во Амстердам непосредно пред Русија да го анектира во 2014 година.

Back to top button
Close
Close