БалканСвет.Слајдер

Античкиот театар веќе 40 години е културен центар на Пловдив

Античкиот театар во Пловдив е културен центар, а неговата сцена се користи за класична драма, концерти, танци и опера. Откриен е при ископувањето на главната транспортна улица под Трите рида и нејзиното истражување траело 10 години - од 1968 до 1979 година

Back to top button
Close
Close