0_Магазин.ПорталЗдравје

Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек

Бубрегот бил трансплантиран на маж, при мозочна смрт. Новиот орган почнал да произведува „речиси веднаш, урина и други отпадни производи“, рече докторот. Според него, генетски модифицираните свињи може да станат „постојан и обновлив извор на органи“ за луѓето.

Back to top button
Close
Close