0_Магазин.ПорталПатувања

Аеродромот во Виена гради огромна сончева електрана

Иако авијацијата - со 2,7 отсто, предизвикува само мал дел од глобалните емисии на јаглерод-диоксид, аеродромот во Виена го презема својот дел од одговорноста и постојано го намалува овој број преку сончеви инсталации и новите еколошки технологии.

Back to top button
Close
Close