• A-
  • A
  • A+
E mërkurë, 24 Janar 2018, 

Një grusht me bajame në ditë mbron zemrën

Një grusht me bajame në ditë mbron zemrën

Tiranë, 18 gusht 2017 (MIA) - Një grusht me bajame në ditë ngre nivelin e kolesterolit të mirë.

Sipas një studimi të fundit në SHBA, transmeton ATSH, ngrënia e përditshme e bajameve e rrit me 19 për qind nivelin e kolesterolit të mirë dhe nga ana tjetër ndihmon në uljen e nivelit të kolesterolit të dëmshëm.

Udhëheqësi i studimit, profesori Kris-Etherton, nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë, thotë se "Nëse njerëzit fusin në dietën e tyre bajamet, do të kenë shumë të mira. Bajamet nuk shërojnë gjithçka, por kur konsumohen në nivelet e duhura, janë të shkëlqyera". mp/10:39

###

Të gjitha të drejtaj janë të mbrojtura.Ky material nuk mund të deponohet, botohet, transmetohet, korjohet dhe sërish të distribuohet në çfarëdolloj forme, pa leje me shkrim nga Ajencia Informative e Maqedonisë.NUK KA LAJME TË NDËRLIDHURA