• A-
  • A
  • A+
E premte, 23 Mars 2018, 

Kulturë

Në ditën e poezisë, Gostivari u bë me klub poetësh

Në ditën e poezisë, Gostivari u bë me klub poetësh

Gostivar, 22 mars 2018 (MIA) - "Klub Poetica" - Gostivar, ishte vendi që tuboi poetët shqiptarë nga ... më tepër...

 
Në Tetovë u mbajt edicioni i dytë i Manifestimit ndërkombëtar letrar "Shtigje poetike"

Në Tetovë u mbajt edicioni i dytë i Manifestimit ndërkombëtar letrar "Shtigje poetike"

Tetovë, 22 mars 2018 (MIA) - Shoqata për kulturë dhe art “Tradita”, përkatësisht Klubi letrar “Metaf... më tepër...

Agjencia turke TIKA dhuroi pajisje teknike për Qendrën nacionale konservatore

Agjencia turke TIKA dhuroi pajisje teknike për Qendrën nacionale konservatore

Shkup, 22 mars 2018 (MIA) - Qendra nacionale konservatore (QNK) sot mori pajisje teknike - donacion ... më tepër...

Shqipëria kërkon më shumë fakte për identifikimin e ikonave të sekuestruara nga Maqedonia

Shqipëria kërkon më shumë fakte për identifikimin e ikonave të sekuestruara nga Maqedonia

Shkup, 22 mars 2018 (MIA) - Ministria e Kulturës së Shqipërisë ka kërkuar nga Ministria jonë më shum... më tepër...

Allagjozovski: Spekulime janë informatat se po hiqet përmendorja Ushtari mbi kalë

Allagjozovski: Spekulime janë informatat se po hiqet përmendorja Ushtari mbi kalë

Shkup, 22 mars 2018 (MIA) - Ministri i Kulturës Robert Allagjozovski i vlerësoi si spekulime informa... më tepër...

Rishikohet arsyetimi i ekzistimit të Muzeut të Luftës së Maqedonisë

Rishikohet arsyetimi i ekzistimit të Muzeut të Luftës së Maqedonisë

Shkup, 22 mars 2018 (MIA) - Ministria e Kulturës kumtoi se grupi i punës për rishikimin e arsyetimit... më tepër...

Filmi "Bikini Mun" nga sonte para publikut të Maqedonisë

Filmi "Bikini Mun" nga sonte para publikut të Maqedonisë

Shkup, 22 mars 2018 (MIA) - Në kinemanë "Milenium" sonte nga ora 20 premierë në Shkup do të ketë fil... më tepër...

Adam Zagajevski nga Polonia fitues i Kurorës së Artë në MSP

Adam Zagajevski nga Polonia fitues i Kurorës së Artë në MSP

Shkup, 21 mars 2018 (MIA) - Adam Zagajevski nga Polonia është fitues i Kurorës së Artë në Mbrëmjet e... më tepër...

Nikolla Radulloviq - autori më i suksesshëm i Binelaes së 12-të të artistëve të rinj

Nikolla Radulloviq - autori më i suksesshëm i Binelaes së 12-të të artistëve të rinj

Shkup, 21 mars 2018 (MIA) - Artisti Nikolla Radulloviq për instalimin multimedial "Book of Sclavin" ... më tepër...

Premiera e shfaqjes për të rinj "Njëherë ndërtova një botë"

Premiera e shfaqjes për të rinj "Njëherë ndërtova një botë"

Shkup, 21 mars 2018 (MIA) - Pas pothuajse tre vitesh nga premiera e fundit rinore, Teatri për Fëmijë... më tepër...

"Paguaj me poezi" në dhjetë lokacione në Maqedoni

"Paguaj me poezi" në dhjetë lokacione në Maqedoni

Shkup, 21 mars 2018 (MIA) - Dita e Poezisë - 21 Marsi sot për të katërtën herë me radhë do të shënoh... më tepër...

Shpallje e fituesit të "Kurorës së Artë" për vitin 2018

Shpallje e fituesit të "Kurorës së Artë" për vitin 2018

Shkup, 21 mars 2018 (MIA) - Këshilli drejtues dhe Drejtoria e Netëve Strugane të Poezisë sot, tradic... më tepër...

Premierë botërore dhe çmim për "Gjuetarët e shtrigave"

Premierë botërore dhe çmim për "Gjuetarët e shtrigave"

Shkup, 19 mars 2018 (MIA) - Pas premierës në programin zyrtar të "Tiff kids" Internacional, festival... më tepër...

Xhian Emin do të performojë në Francë me Orkestrën Kombëtare de Loren dhe Derik Mej

Xhian Emin do të performojë në Francë me Orkestrën Kombëtare de Loren dhe Derik Mej

Shkup, 16 mars 2018 (MIA) - Muzikanti i Maqedonisë Xhian Emin më 24 mars do të performojë në Mec të ... më tepër...

Alagjozovski dhe Aziri realizuan takim me esnafët e Shkupit

Alagjozovski dhe Aziri realizuan takim me esnafët e Shkupit

Shkup, 14 mars 2018 (MIA) - Esnafët e Çarshisë së Shkupit sot kanë realizuar takim me ministrin e Ku... më tepër...

"Shëruesi" në festivalin e filmit në Pragë "Febiofest"

"Shëruesi" në festivalin e filmit në Pragë "Febiofest"

Shkup, 14 mars 2018 (MIA) - Filmi "Shëruesi" do të shfaqet në festivalin e 25-të ndërkombëtar të fil... më tepër...

Sazdov: Nuk ka arsye se pse Panairi i librit nuk do të kishte sukses edhe në lokacionin e ri

Sazdov: Nuk ka arsye se pse Panairi i librit nuk do të kishte sukses edhe në lokacionin e ri

Shkup, 13 mars 2018 (MIA) - Panairi i Tridhjetë i librit sivjet për herë të parë do të mbahet në një... më tepër...