• A-
  • A
  • A+
E enjte, 23 Shkurt 2017, 

Kulture

Festivali dimëror i poezisë të Mbrëmjeve strugane të poezisë prej më 25 shkurt deri më 1 mars

Festivali dimëror i poezisë të Mbrëmjeve strugane të poezisë prej më 25 shkurt deri më 1 mars

Shkup, 23 shkurt 2017 (MIA) - Festivali dimëror i poezisë në Mbrëmjet strugane të poezisë do të mbah... më tepër...

 
ITSHKSH prezanton botimet dhe aktivitetet shkencore të vitit të kaluar

ITSHKSH prezanton botimet dhe aktivitetet shkencore të vitit të kaluar

Shkup, 21 shkurt 2017 (MIA) - Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shk... më tepër...

Promovim i monografisë "Ditët e Shën Nënës Terezë"

Promovim i monografisë "Ditët e Shën Nënës Terezë"

Shkup, 21 shkurt 2017 (MIA) - Monografia "Ditët e Shën Nënës Terezë" sot do të promovohet në Shtëpin... më tepër...

Promovim i veprimtarisë shkencore dhe botuese të ITSHKSH-së

Promovim i veprimtarisë shkencore dhe botuese të ITSHKSH-së

Shkup, 21 shkurt 2017 (MIA) - Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHK... më tepër...

Kadare, ndër dhjetë autorët të rekomanduar nga gazeta angleze  Calvert Journal

Kadare, ndër dhjetë autorët të rekomanduar nga gazeta angleze Calvert Journal

Tiranë, 20 shkurt 2017 (MIA) - Revista angleze Calvert Journal ka botuar kësisoj këtë javë listën e ... më tepër...

Simpozium ndërkombëtar "Hamleti dhe Evropa - Të jesh apo të mos jesh!"

Simpozium ndërkombëtar "Hamleti dhe Evropa - Të jesh apo të mos jesh!"

Shkup, 20 shkurt 2017 (MIA) - Universiteti për arte audiovizuale, akademia evropiane filmike, teatro... më tepër...

Edmond Budina prezanton filmin "Të thyer"

Edmond Budina prezanton filmin "Të thyer"

Tiranë, 18 shkurt 2017 (MIA) - "Të thyer" është filmi më i ri nga Edmond Budina, që i propozohet pub... më tepër...

Subvencione prej 31 milionë denarë për program vendor dokumentar dhe artistik

Subvencione prej 31 milionë denarë për program vendor dokumentar dhe artistik

Shkup, 17 shkurt 2017 (MIA) - Tridhjetë e një milionë denarë arrijnë subvencionet për këtë vit nga s... më tepër...

SHSHM shënoi 70 vjetorin e saj

SHSHM shënoi 70 vjetorin e saj

Shkup, 16 shkurt 2017 (MIA) - Zëri i shkrimtarëve është në veprat e tyre, në mijëra vëllimet e kriju... më tepër...

Sonte mbahet 'Dita e Poezisë Shqipe' në Gostivar

Sonte mbahet 'Dita e Poezisë Shqipe' në Gostivar

Gostivar, 16 shkurt 2017 (MIA) - Me rastin e 9 vjetorit të pavarësisë së Republikës së Kosovës dhe n... më tepër...

SHSHM do ta shënojë jublieun 70-vjeçar me takim solemn

SHSHM do ta shënojë jublieun 70-vjeçar me takim solemn

Shkup, 16 shkurt 2017 (MIA) - Shoqata e Shkrimtarëve të Maqedonisë sot në mesditë do ta kremtojë dit... më tepër...

Ditë të kinematografisë iraniane në Kinotekën e Maqedonisë

Ditë të kinematografisë iraniane në Kinotekën e Maqedonisë

Shkup, 15 shkurt 2017 (MIA) - Me shfaqjen e filmit dokumentar "76 minuta dhe 15 sekonda me Abaz kija... më tepër...

Filmi MONA, në konkurrencë zyrtare edhe në pesë festivale ndërkombëtare

Filmi MONA, në konkurrencë zyrtare edhe në pesë festivale ndërkombëtare

Prishtinë, 15 shkurt 2017 (MIA) - Filmi i metrazhit të shkurtër MONA me skenar e regji të Lorena Sop... më tepër...

Takim i Kançeska-Milevska me përfaqësues të Eurimazh

Takim i Kançeska-Milevska me përfaqësues të Eurimazh

Shkup, 14 shkurt 2017 (MIA) - Në kuadër të vizitës së punës në Republikën federale të Gjermanisë, mi... më tepër...

Filmi kosovar “Home” triumfon në BAFTA

Filmi kosovar “Home” triumfon në BAFTA

Londër, 13 shkurt 2017 (MIA) - Akademia Britanike e Filmit dhe e Arteve Televizive (BAFTA), në cerem... më tepër...

Gazeta "Rilindja" shënon 72 vjetorin

Gazeta "Rilindja" shënon 72 vjetorin

Prishtinë, 12 shkurt 2017 (MIA) -  Numri i parë i gazetës në gjuhën shqipe "Rilindja" sot shënon 72 ... më tepër...

Fillojnë Ditët e filmit kinez

Fillojnë Ditët e filmit kinez

Shkup, 11 shkurt 2017 (MIA) - Me rastin e Festës së fenerëve, me të cilën shënohet përfundimi i fest... më tepër...