• A-
  • A
  • A+
E martë, 30 Maj 2017, 

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

30 maj 2017 (MIA) 1431. - Zhan D'Ark, e dënuar si heretike nga një gjykatë kishe e dominuar nga ang... më tepër...

 
Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

29 maj 2017 (MIA) 1453. - Sulltan Mehmeti II pushtoi Kostandinopojën dhe e bëri atë kryeqytetin e P... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

28 maj 2017 (MIA) 1738. - Lindi Zhozeh Injas Gijotin, mjek francez dhe përkrahës i dënimit kapital.... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

27 maj 2017 (MIA) - Dita e Elektroekonomisë së Maqedonisë 1564. - Vdiq Xhon Kalvin, teologu zvicer... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

26 maj 2017 (MIA) 1670.  – Çarlsi II dhe Luis XIV nënshkruajnë një traktat të fshehtë në Dover, Ang... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

25 maj 2017 (MIA) 1803. - Lindi Ralf Valdo Emerson, poet dhe eseist amerikan. Ai u bë eksponenti kr... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

24 maj 2017 (MIA) - Dita e Vëllezërve Ciril dhe Metodi. 1153. - Vdiq Mbreti Daniel i I i Skocisë. ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

23 maj 2017 (MIA) 1430. - Zhan D'Ark u kap nga trupat e Burgonjës në Shampanjë dhe iu dorëzua angle... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

22 maj 2017 (MIA)  1455. - Në betejën e parë të luftës 30-vjeçare të 'Trëndafilave' përkrahësit e L... më tepër...

 Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

21 maj 2017 (MIA) - Dita Botërore e Shumëllojshmërisë Kulturore. 1471. - Lindi, skulptori dhe pik... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

20 maj 2017 (MIA) - Dita e Zjarrfikësve në Republikën e Maqedonisë. Në këtë datë në vitin 1936 në M... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

19 maj 2017 (MIA) 1536. – Anne Bolen, bashkëshortja e dytë e Mbretit Henry VIII të Anglisë, ekzekut... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

18 maj 2017 (MIA) 1799. - Vdiq Pjer -Ogisten Karon de Bomarshe, shkrimtar francez. Në veprat e tij ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

17 maj 2017 (MIA) - Dita Botërore e Telekomunikacionit. Në Paris, në vitin 1865 për herë të parë ës... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme  16 maj 2017 (MIA) 1532. - Pushtuesi spanjoll Francisko Pisaro me një grup të vog... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

15 maj 2017 (MIA) 1536. - Gjykata angleze e shpalli për fajtore Ana Bolen, bashkëshorten e dytë të ... më tepër...

Në ditën e sotme

Në ditën e sotme

14 maj 2017 (MIA) 1610. - Mbreti francez Anri i Katërt, monarku i parë nga dinastia Burbon, në Pari... më tepër...

Mozaik

Gjërat që i shpikën myslimanët, pa të cilat bota do të ishte më ndryshe

Në listën e krijuar më poshtë, ju do të mund të më...

Macet kanë 9 jetë, por kjo ka tre bishta (VIDEO)

Një mace me tre bishta është parë në kopshtet e Pe...

Rita Ora publikon këngën e re “Your Song” (audio)

Superylli shqiptar, Rita Ora, ka publikuar projekt...

Vdiq ser Roxher Mur

Aktori britanik ser Roxher Mur, i njohur për rolin...

Ariana Grande e ndërpreu turneun e saj

Ariana Grande ka anuluar pjesën e mbetur të turneu...