• A-
  • A
  • A+

понеделник, 26 јуни 2017, 

Импресум


Македонска Информативна Агенција - МИА


Ул. „Бојмија“ К-2
Поштенски фах 4
1000 Скопје, Република Македонија

Тел.:  (00 389 2) 246 16 00
Факс: (00 389 2) 246 40 48

mia@mia.mk
www.mia.mk


Надзорен одбор
Надзорниот одбор на МИА е именуван со Одлука на Владата на Република Македонија, во следниот состав:

Сашо Стефановски, претседател
saso.stefanovski@mia.mk
Слаѓана Здравковска - Андреевска, член
slagjana.zdravkovska@mia.mk
Хамит Хајрулаи, член
hamit.hajrullai@mia.mk
Горан Лазов, член
goran.lazov@mia.mk
Жарко Милошевски
zarko.milosevski@mia.mkУправен одбор:


Љупчо Јакимоски, претседател
direktor@mia.mk
Пандорка Арсовска-Гацова, член
pandorka.arsovska@mia.mk
Сања Костовска, член
sanja.kostovska@mia.mk
Даниела Димовска, член
daniela.dimovska@mia.mk
Ајрије Реџепи, член
ajrije.rexhepi@mia.mk


Генерален директор и главен и одговорен уредник:
Тел:  (02) 2461600, локал 222

Љупчо Јакимоски
direktor@mia.mk


Заменик на генералниот директор:
Тел:  (02) 2461600, локал 226

Халит Ајдини
halit.ajdini@mia.mk


Уредници на Внатрешно-политичка редакција:
Tел.:  (02) 2461600, локал 240
reporteri@mia.mk
soopstenija@mia.mk

Сашо Арсовски
saso.arsovski@mia.mk 
Пандорка Арсовска-Гацова
pandorka.arsovska@mia.mk


Дописна редакција:
Тел.:  (02) 2461600, локал 233>
dopisnici@mia.mk


Уредник на Надворешно политичка редакција:
Тел:  (02) 2461600, локал 230 и 249
desk@mia.mk

Сања Костовска
sanja.kostovska@mia.mk


Уредник на сервис на албански јазик:
Тел:  (02) 2461600, локал 239
albanskiservis@mia.mk

Ајрије Реџепи
ajrije.rexhepi@mia.mk


Уредник на сервис на англиски јазик:
Тел:  (02) 2461600, локал 235
angliskiservis@mia.mk 

Цветин Чилиманов
cvetin.chilimanov@mia.mk


Фото сервис
Tел:  (02) 2461600, локал 229
foto@mia.mk


Техника и информатика:
Tел.:  (02) 2461600, локал 238 и 205
tehnika@mia.mk


Маркетинг и комерцијала:
Tел:  (02) 2461600, локал 248, 234 и 210
marketing@mia.mk


Логистика:
Tел:  (02) 2461600, локал 210
uprava@mia.mk

Даниела Димовска, в.д. раководител
daniela.dimovska@mia.mk

Мозаик

Ексхумација на посмртните останки на шпанскиот сликар Салвадор Дали

Судот во Мадрид нареди да се изврши ексхумација на...

Метеоролог „оддуван“ во живо (видео)

Во Ирска, презентерот на временската прогноза Дере...

Природна ванила се помалку, за еден килограм сладолед 500 евра

Цената на природниот сладолед од ванила во изминат...

НАСА ја демантира Гвинет Палтроу

Актерката Гвинет Палтроу е сопственичка на Интерне...

Сиена Милер бара актерките да бидат повеќе платени од нивните машки колеги

Холивудската актерка Сиена Милер се осврна на родо...