• A-
  • A
  • A+
петок, 20 јануари 2017, 

Евро-атлантски интеграции

Европратениците бараат ЕУ итно да ги отсели бегалците од Македонија, Грција и Србија

Европратениците бараат ЕУ итно да ги отсели бегалците од Македонија, Грција и Србија

Брисел, 19 јануари 2017 (МИА) - Пратениците во Европскиот парламент ги повикаа Европската унија и на... повеќе...

 
Европратениците бараат ЕУ итно да ги отсели бегалците од Македонија, Грција и Србија

Европратениците бараат ЕУ итно да ги отсели бегалците од Македонија, Грција и Србија

Брисел, 19 јануари 2017 (МИА) - Пратениците во Европскиот парламент ги повикаа Европската унија и на... повеќе...

ЕК продолжува со поддршката на земјите од Западен Балкан за миграцијата

ЕК продолжува со поддршката на земјите од Западен Балкан за миграцијата

Брисел, 12 јануари 2017 (МИА) - Европската комисија денеска порача дека продолжува да дава целосна п... повеќе...

Вајгл: Односите на Србија со соседите се тешко прифатливи, посебно изјавата на Дачиќ за Македонија

Вајгл: Односите на Србија со соседите се тешко прифатливи, посебно изјавата на Дачиќ за Македонија

Брисел, 10 јануари 2017 (МИА) - Пратениците во Европскиот парламент што се дел од Комитетот за надво... повеќе...

ЕУ очекува брзо формирање нова влада на Македонија

ЕУ очекува брзо формирање нова влада на Македонија

Брисел, 9 јануари 2017 (МИА) - Откако претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска му ... повеќе...

Коцијанчич: ЕУ ќе честита кога официјално ќе биде избрана новата влада

Коцијанчич: ЕУ ќе честита кога официјално ќе биде избрана новата влада

Брисел, 26 декември 2016 (МИА) - Европската комисија нема да му честита на победникот на предвремени... повеќе...

ЕУ очекува мирно завршување на изборниот процес и да се формира Влада

ЕУ очекува мирно завршување на изборниот процес и да се формира Влада

Брисел, 22 декември 2016 (МИА) - Европската унија очекува сите партии да учествуваат на мирен начин ... повеќе...

ЕУ очекува сите партии да учествуваат на мирен начин на прегласувањето за да заврши изборниот процес и да се избере Влада

ЕУ очекува сите партии да учествуваат на мирен начин на прегласувањето за да заврши изборниот процес и да се избере Влада

Брисел, 22 декември 2016 (МИА) - Европската унија очекува сите партии да учествуваат на мирен начин ... повеќе...

Дебата: Стабилна власт и јакнење на судството клучни за ЕУ и НАТО интеграциите

Дебата: Стабилна власт и јакнење на судството клучни за ЕУ и НАТО интеграциите

Скопје, 19 декември 2016 (МИА) - Формирањето стабилна законодавна и извршна власт и јакнење на незав... повеќе...

Дебата за постизборните предизвици на Македонија

Дебата за постизборните предизвици на Македонија

Скопје, 19 декември 2016 (МИА) - Во Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе биде ... повеќе...

Петир: Неприфатливо е менување на волјата на гласачите

Петир: Неприфатливо е менување на волјата на гласачите

Брисел, 16 декември 2016 (МИА) - Европратеничката и претседател на групата „пријатели на Македонија ... повеќе...

Шулин: Има јасен победник на изборите во Македонија и лидерот на таа партија треба да состави влада

Шулин: Има јасен победник на изборите во Македонија и лидерот на таа партија треба да состави влада

Брисел, 15 декември 2016 (МИА) - Македонија има јасен победник на парламентарните избори и лидерот н... повеќе...

Шулин: Има јасен победник на изборите во Македонија и лидерот на таа партија треба да состави Влада

Шулин: Има јасен победник на изборите во Македонија и лидерот на таа партија треба да состави Влада

Брисел, 15 декември 2016 (МИА) - Македонија има јасен победник на парламентарните избори и лидерот н... повеќе...

Брисел го потврдува ставот на Могерини, Хан и ОБСЕ за изборите, го чека исходот од приговорите

Брисел го потврдува ставот на Могерини, Хан и ОБСЕ за изборите, го чека исходот од приговорите

Брисел, 15 декември 2016 (МИА) - Европската комисија не сака да одговори дали е во духот на демократ... повеќе...

Брисел го потврдува ставот на Могерини, Хан и ОБСЕ за изборите во Македонија, но го чека исходот од приговорите и жалбите

Брисел го потврдува ставот на Могерини, Хан и ОБСЕ за изборите во Македонија, но го чека исходот од приговорите и жалбите

Брисел, 15 декември 2016 (МИА) - Европската комисија не сака да одговори дали е во духот на демократ... повеќе...

Совет на ЕУ: Позитивна оценката за изборите и обврски за идната Влада

Совет на ЕУ: Позитивна оценката за изборите и обврски за идната Влада

Брисел, 13 декември 2016 (МИА) - Советот за општи работи на Европската унија, денеска во Брисел ќе г... повеќе...

Совет за општи работи на ЕУ: Позитивна оценката за изборите и обврски за идната Влада

Совет за општи работи на ЕУ: Позитивна оценката за изборите и обврски за идната Влада

Брисел, 13 декември 2016 (МИА) - Советот за општи работи на Европската унија, денеска во Брисел ќе г... повеќе...