• A-
  • A
  • A+
вторник, 17 октомври 2017, 

Религии

Во манастирот „Св.Јоаким Осоговски“ одбележани 50 години автокефалност на МПЦ-ОА

Во манастирот „Св.Јоаким Осоговски“ одбележани 50 години автокефалност на МПЦ-ОА

Крива Паланка, 16 октомври 2017 (МИА) - Со служeње света божествена архиерејска литургија во манасти... повеќе...

 
Црковен собир во манастирот „Покров на Пресвета Богородица“

Црковен собир во манастирот „Покров на Пресвета Богородица“

Македонска Каменица, 14 октомври 2017 (МИА) - На манастирскиот комплекс Еленец, покрај манастирот„ П... повеќе...

Oсветена новоизградената црква „Свети Лука“ во Виница

Oсветена новоизградената црква „Свети Лука“ во Виница

Виница, 7 октомври 2017 (МИА) - Во присуство на голем број верници од Источна Македонија и со света ... повеќе...

Балканска конференција за 500-годишнината од протестантската реформација 1517-2017

Балканска конференција за 500-годишнината од протестантската реформација 1517-2017

Скопје, 5 октомври 2017 (МИА) - Во организација на Балканскиот институт за вера и култура, Институ... повеќе...

Духовна академија по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Духовна академија по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Охрид, 30 септември 2017 (МИА) – Ништо наше не траело толку долго и не било толку плодоносно и спасо... повеќе...

Богослужби и свечена академија по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Богослужби и свечена академија по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Охрид, 30 септември 2017 (МИА) - По повод празникот „Св.Маченички Вера, Надеж и Љубов“ утринава во к... повеќе...

Богослужби и свечена академија во Охрид по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Богослужби и свечена академија во Охрид по повод 50-годишнината од автокефалноста на МПЦ

Охрид, 29 септември 2017 (МИА) - По повод празникот „Св.Маченички Вера, Надеж и Љубов“ утре изутрина... повеќе...

Одбележана манастирската слава на „Св.Георгиј Победоносец“ во село Рајчица

Одбележана манастирската слава на „Св.Георгиј Победоносец“ во село Рајчица

Дебар, 27 септември 2017 (МИА) - Манастирот „Свети Георгиј Победоносец" во дебарското село Рајчица г... повеќе...

САС на МПЦ-ОА го поддржа договорот меѓу Македонија и Бугарија

САС на МПЦ-ОА го поддржа договорот меѓу Македонија и Бугарија

Скопје, 25 септември 2017 (МИА) -  Светиот архиерејски синод на МПЦ - ОА во пресрет на централната п... повеќе...

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител (ДПЛ)

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител (ДПЛ)

Скопје,  24 септември 2017 (МИА) - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св... повеќе...

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Архимандритот Јоаникиј Ракотински прогласен за светител

Скопје,  24 септември 2017 (МИА) - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св... повеќе...

Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

Архимандритот Јоаникиј Ракотински ќе биде прогласен за светител

Скопје, 24 септември 2017 (МИА) - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци денеска во Соборниот храм „Св.... повеќе...

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител (КРГ)

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци ќе биде прогласен за светител (КРГ)

Скопје, 23 септември 2017 (МИА) - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци утре во Соборниот храм „Св.Кли... повеќе...

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци во недела ќе биде прогласен за светител

Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци во недела ќе биде прогласен за светител

Скопје, 22 септември 2017 (МИА) - Архимандритот Јоаникиј од Ракотинци на 24 септември во Соборниот х... повеќе...

Денеска е Раѓање на Пресвета Богородица - Мала Богородица

Денеска е Раѓање на Пресвета Богородица - Мала Богородица

Скопје, 21 септември 2017 (МИА) - Утрена богослужба, а потоа и света литургија се одржува денеска во... повеќе...

Литија во Скопје во пресрет на Рождество на Пресвета Богородица

Литија во Скопје во пресрет на Рождество на Пресвета Богородица

Скопје, 20 септември 2017 (МИА) - Литија по улиците во центарот на Скопје ќе биде одржана денеска во... повеќе...

Со света архијерејска литургија ќе се одбележи 50-годишнината од формирањето на Дебарско-кичевската епархија

Со света архијерејска литургија ќе се одбележи 50-годишнината од формирањето на Дебарско-кичевската епархија

Охрид, 16 септември 2017 (МИА) – Со Света архијерејска литургија што ќе се служи во манастирот „Св. ... повеќе...