• A-
  • A
  • A+
вторник, 12 декември 2017, 

Труд и социјала

Проект за социјална инклузија на старите лица во Пехчево

Проект за социјална инклузија на старите лица во Пехчево

Пехчево, 11 декември 2017 (МИА) - Општина Пехчево и Организацијата на жените на Општина Пехчево потп... повеќе...

 
Реконструирана детската градинка „Гоце Делчев“ во Виница

Реконструирана детската градинка „Гоце Делчев“ во Виница

Виница, 11 декември 2017 (МИА) - Заврши реконструкцијата на детската градинка „Гоце Делчев“ во Виниц... повеќе...

„Што можат, а не што не можат “ мото за поголема вработливост на лицата со попреченост

„Што можат, а не што не можат “ мото за поголема вработливост на лицата со попреченост

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Промена на размислувањето при работното ангажирање на лицата со попр... повеќе...

Пунктот за бездомници во Момин Поток ќе работи деноноќно

Пунктот за бездомници во Момин Поток ќе работи деноноќно

Скопје, 6 декември 2017 (МИА) - Пунктот во Момин Поток од денеска ќе работи деноноќно за да може во ... повеќе...

Пунктот за бездомници во Момин Поток ќе работи деноноќно, се отвораат три нови регионални

Пунктот за бездомници во Момин Поток ќе работи деноноќно, се отвораат три нови регионални

Скопје, 6 декември 2017 (МИА) - Пунктот во Момин Поток од денеска ќе работи деноноќно за да може во ... повеќе...

МТСП ја ажурираше својата веб-страница со податоци важни за граѓаните

МТСП ја ажурираше својата веб-страница со податоци важни за граѓаните

Скопје, 5 декември 2017 (МИА) - Заради поголема транспарентност и отчетност Министерството за труд и... повеќе...

Раниот детски развој, клучен за подготвеноста на децата за животот

Раниот детски развој, клучен за подготвеноста на децата за животот

Скопје, 5 декември 2017 (МИА) - Раниот детски развој е од исклучителна важност за развојот на децата... повеќе...

Царовска на конференцијата „Квалитетно образование - за раст и развој, успех и подобра иднина”

Царовска на конференцијата „Квалитетно образование - за раст и развој, успех и подобра иднина”

Скопје, 5 декември 2017 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во рамките н... повеќе...

Во Битола одбележан Меѓународниот ден на лицата со хендикеп

Во Битола одбележан Меѓународниот ден на лицата со хендикеп

Битола, 4 декември 2017 (МИА) - Со традиционално дефиле низ Широк Сокак денеска беше одбележан Меѓун... повеќе...

„Порака“:Неготино е лидер за деинституционализација во Македонија и регионот

„Порака“:Неготино е лидер за деинституционализација во Македонија и регионот

Неготино, 1 декември 2017 (МИА) - Неготино е лидер по сервисните услуги за лицата со посебни потреби... повеќе...

Почнаа подготовките за адаптација на објекти за градинки во Муртино и во Куклиш

Почнаа подготовките за адаптација на објекти за градинки во Муртино и во Куклиш

Струмица, 1 декември 2017 (МИА) - Претставници на Здружението на граѓани „Центар за промоција одржли... повеќе...

Доделени првите решенија за обештетување на стечајците

Доделени првите решенија за обештетување на стечајците

Скопје, 1 декември 2017 (МИА) - Согласно новиот Закон за обештетување на стечајни работници од фирми... повеќе...

МТСП: 8 декември, „Св.Климент Охридски”, неработен ден за сите граѓани

МТСП: 8 декември, „Св.Климент Охридски”, неработен ден за сите граѓани

Скопје, 1 декември 2017 (МИА) - Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно ... повеќе...

Први решенија за надомест на стечајците

Први решенија за надомест на стечајците

Скопје, 1 декември 2017 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска ќе г... повеќе...

Жените и девојчињата со попреченост повеќе трпат семејно насилство

Жените и девојчињата со попреченост повеќе трпат семејно насилство

Скопје, 30 ноември 2017 (МИА) - Во Македонија стапката на семејно родово базирано насилство врз жени... повеќе...

Дискусија за жени и девојчиња со попреченост како можни жртви на родово насилство

Дискусија за жени и девојчиња со попреченост како можни жртви на родово насилство

Скопје, 29 ноември 2017 (МИА) - „Жени и девојчиња со попреченост -потенцијални жртви на родово базир... повеќе...

Проект: Како до помала дискриминација на Ромите

Проект: Како до помала дискриминација на Ромите

Скопје, 29 ноември 2017 (МИА) - Воведување на сегрегацијата како посебен вид дискриминација, говорот... повеќе...

Мозаик

Суданки казнети со 40 камшици оти носеле панталони

Дваесет и четири Суданки се соочуваат со казна од ...

Уругвај: Скара за во „Гинис“

Уругвај го собори Гинисовиот рекорд во печење скар...

Севернокорејскиот лидер го контролира и времето

Севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун се искачи на н...

Италијанец го премина Тибар одејќи по јаже

Италијанскиот еквилибрист Андреа Лорени, одејќи по...