• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Сообраќај и транспорт

Сообраќајот по влажни коловози

Сообраќајот по влажни коловози

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. АМСМ пре... повеќе...

 
Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 24 мај 2017 Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ВНИМАТЕЛНО: АМС... повеќе...

Завршена изградбата на речиси половина  од автопатот Кичево - Охрид

Завршена изградбата на речиси половина од автопатот Кичево - Охрид

Кичево, 24 мај 2017 (МИА) - Завршена е изградбата на речиси половина  од автопатот Кичево - Охрид, д... повеќе...

Косовски камион излета од патот Крива Паланка - Куманово

Косовски камион излета од патот Крива Паланка - Куманово

Крива Паланка, 24 мај 2017 (МИА) - Камион со косовски регистарски ознаки излета од магистралниот пат... повеќе...

Во Охрид годишна конференција на регулаторните тела за електронски комуникации на државите од регионот

Во Охрид годишна конференција на регулаторните тела за електронски комуникации на државите од регионот

Охрид, 24 мај 2017 (МИА) – Анализа на телекомуникацискиот пазар, управувањето со Интернетот, предизв... повеќе...

Нови знаци за безбеден сообраќај во Кавадарци

Нови знаци за безбеден сообраќај во Кавадарци

Кавадарци, 23 мај 2017 (МИА) - Во Кавадарци се поставуваат нови сообраќајни знаци, огледала, столбов... повеќе...

Сообраќајот по наместа влажни коловози

Сообраќајот по наместа влажни коловози

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. ... повеќе...

Се пробива трасата до Крупиште за експресниот пат Штип-Кочани

Се пробива трасата до Крупиште за експресниот пат Штип-Кочани

Штип, 22 мај 2017 (МИА) - Во тек е првата фаза од изградбата на експресниот пат Штип-Кочани во должи... повеќе...

Автопатот Скопје-Штип готов за шест месеци

Автопатот Скопје-Штип готов за шест месеци

Штип, 22 мај 2017 (МИА) - Автопатот Скопје-Штип во должина од 47 километри, инвестиција вредна 206 м... повеќе...

Избор на финалисти за националниот натпревар „Мајкрософт офис специјалист“

Избор на финалисти за националниот натпревар „Мајкрософт офис специјалист“

Скопје, 22 мај 2017 (МИА) - Основци, средношколци и студенти на возраст од 13 до 22 години заклучно ... повеќе...

Патот кон Сончев Град во употреба најдоцна за три недели

Патот кон Сончев Град во употреба најдоцна за три недели

Скопје, 21 мај 2017 (МИА) - Изградбата на патот до населбата Сончев град, во должина од 4,4 км, кој ... повеќе...

Предложени мерки за поголема безбедност на критични места на регионалниот пат од Охрид кон Свети Наум

Предложени мерки за поголема безбедност на критични места на регионалниот пат од Охрид кон Свети Наум

Охрид, 20 мај 2017 (МИА) – Запоголема безбедност на учесниците во сообраќајот на патот што од Охрид ... повеќе...

Се градат три нови автопати, идната недела започнува реконструкција на три нови делници

Се градат три нови автопати, идната недела започнува реконструкција на три нови делници

Скопје, 19 мај 2017 (МИА) - На македонските автопатишта во моментов се реализираат градежни активнос... повеќе...

Завршува реконструкцијата и доградбата на зградата на Министерството за транспорт и врски

Завршува реконструкцијата и доградбата на зградата на Министерството за транспорт и врски

Скопје, 19 мај 2017 (МИА) - До крајот на јуни ќе заврши целосната реконструкција и доградбата на згр... повеќе...

Продолжуваат инвестициските зафати на патната инфраструктура во Ресен

Продолжуваат инвестициските зафати на патната инфраструктура во Ресен

Ресен, 19 мај 2017 (МИА) - Реконструкција на улиците „Јосиф Јосифовски", „Борис Кидриќ" , „Ленинова"... повеќе...

Во прекин сообраќајот на патот Градско-Прилеп кај Дреновска клисура и Прилеп-Кавадарци

Во прекин сообраќајот на патот Градско-Прилеп кај Дреновска клисура и Прилеп-Кавадарци

Скопје, 18 мај 2017 (МИА) - Од 18:30 часот магистралниот пат А3 Прилеп-Кавадарци, поради случена соо... повеќе...

Во Струмица обука за следење на индикатори за безбедност во сообраќајот

Во Струмица обука за следење на индикатори за безбедност во сообраќајот

Струмица, 18 мај 2017 (МИА) - Републичкиот совет денеска во Струмица одржа обука за следење на индик... повеќе...