• A-
  • A
  • A+
среда, 29 март 2017, 

Економија свет

Хрватска презема мерки за заштита од долговите на „Агрокор“

Хрватска презема мерки за заштита од долговите на „Агрокор“

Загреб, 24 март 2017 (МИА) - Владата на Хрватска подготвила нацрт закон за да се заштити економијата... повеќе...

 
Грција  очекува договорот со кредиторите да биде постигнат до крајот на април

Грција очекува договорот со кредиторите да биде постигнат до крајот на април

Атина, 22 март 2017 (МИА) - Грција се надева дека ќе склучи договор со меѓународните кредитори до кр... повеќе...

Грците повлекле четири милијарди евра од  банките за два и пол месеци

Грците повлекле четири милијарди евра од банките за два и пол месеци

Атина, 22 март 2017 (МИА) - Околу четири милијарди евра повлекле Грците од банките само за првите дв... повеќе...

Атина очекува до 7 април да постигне договор со кредиторите

Атина очекува до 7 април да постигне договор со кредиторите

Атина, 17 март 2017 (МИА) - Грчкиот министер за финансии Еуклид Цакалотос во грчкиот Парламент изјав... повеќе...

Под мотото „Америка на прво место“ Трамп денеска го претставува новиот буџет на САД

Под мотото „Америка на прво место“ Трамп денеска го претставува новиот буџет на САД

Вашингтон, 16 март 2017 (МИА) - Американскиот претседател Доналд Трамп денеска ќе претстави дел од б... повеќе...

Грција е во рецесиска спирала, предупреди Бирото за буџет на Парламентот

Грција е во рецесиска спирала, предупреди Бирото за буџет на Парламентот

Атина, 16 март 2017 (МИА) - Грција има потреба од сериозно преструктурирање на долгот, а, исто така,... повеќе...

Сензационална прогноза на Блумберг за буџетскиот суфицит на Грција

Сензационална прогноза на Блумберг за буџетскиот суфицит на Грција

Атина, 15 март 2017 (МИА) - Агенцијата Блумберг неочекувано прогнозира дека Грција може да постигне ... повеќе...

Телевизијата Ем-Ес-Ен-Би-Си ја објави даночната пријава на Трамп за 2005 година

Телевизијата Ем-Ес-Ен-Би-Си ја објави даночната пријава на Трамп за 2005 година

Вашингтон, 15 март 2017 (МИА) - Американската телевизија Ем-Ес-Ен-Би-Си ја објави даночната пријава ... повеќе...

Околу илјада Црногорки ќе штрајкуваат со глад поради намалена социјална помош

Околу илјада Црногорки ќе штрајкуваат со глад поради намалена социјална помош

Подгорица, 14 март 2017 (МИА) - Околу илјада жени, кои протестираат пред црногорската Влада, објавиј... повеќе...

Драгасакис: Нема четврта програма за спас, ниту Грегзит

Драгасакис: Нема четврта програма за спас, ниту Грегзит

Атина, 13 март 2017 (МИА) - Грчката Влада не размислува ниту за четврта програма за спас, ниту за Гр... повеќе...

Драгасакис: Нема четврта програма за спас, ниту Грегзит

Драгасакис: Нема четврта програма за спас, ниту Грегзит

Атина, 13 март 2017 (МИА) - Грчката Влада не размислува ниту за четврта програма за спас, ниту за Гр... повеќе...

Кредиторите си заминуваат од Атина без договор за спорните прашања

Кредиторите си заминуваат од Атина без договор за спорните прашања

Атина, 10 март 2017 (МИА) - Претставниците на меѓународните кредитори на Грција се очекува денеска д... повеќе...

Светската банка:Српската економија во 2017. ќе забележи раст од три проценти

Светската банка:Српската економија во 2017. ќе забележи раст од три проценти

Копаоник, 8 март 2017 (МИА) - Се очекува економскиот раст на Србија во текот на оваа година да забел... повеќе...

САД забележа најголем трговски дефицит од 2012 година

САД забележа најголем трговски дефицит од 2012 година

Вашингтон, 7 март 2017 (МИА) - Трговскиот дефицит на САД во јануари се искачи на највисоко месечно н... повеќе...

Во четвртиот квартал од 2016. грчката економија се намалила за повеќе од очекуваното

Во четвртиот квартал од 2016. грчката економија се намалила за повеќе од очекуваното

Атина, 6 март 2017 (МИА) - Во последното тримесечје од 2016 година грчката економија се намалила пов... повеќе...

Германскиот институт за светска економија: Грција веќе тешко се спасува

Германскиот институт за светска економија: Грција веќе тешко се спасува

Атина, 28 февруари 2017 (МИА) - Германскиот институт за светска економија предупредува дека „Грција ... повеќе...

Трамп денеска првпат застанува пред Конгресот - ќе бара поголем воен буџет

Трамп денеска првпат застанува пред Конгресот - ќе бара поголем воен буџет

Вашингтон, 28 февруари 2017 (МИА) - Американскиот претседател Доналд Трамп денеска  првпат ќе се обр... повеќе...