• A-
  • A
  • A+
петок, 24 ноември 2017, 

Граѓански сектор

ЗНМ-СЕММ: Саморегулација, а не регулација на онлајн медиумите во Македонија

ЗНМ-СЕММ: Саморегулација, а не регулација на онлајн медиумите во Македонија

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Саморегулација, а не регулација за онлајн медиумите, предлагаат Совет... повеќе...

 
Архитектот Билјана Филиповска добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за 2017

Архитектот Билјана Филиповска добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за 2017

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Архитектот Билјана Филиповска е добитник на наградата „Андреја Дамјан... повеќе...

МИА Маркет

МИА Маркет

1 ноември 2017 Скопје - Собранието на Република Македонија ќе ја одржи 18. седница. Скопје - Претс... повеќе...

Регионална конференција за систематски решенија за лицата без документи од ромската заедница

Регионална конференција за систематски решенија за лицата без документи од ромската заедница

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Регионална конференција за систематски решенија за лицата без докумен... повеќе...

Конференција за поддршка на родителите кои имаат деца со аутизам

Конференција за поддршка на родителите кои имаат деца со аутизам

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Повеќе од 120 родители, експерти и универзитетски професори денеска ќ... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

1 ноември 2017 Скопје - Собранието на Република Македонија ќе ја одржи 18. седница. (11:00) Скопје... повеќе...

ЗНМ бара од Владата итно враќање на долгот на МРТ кон ЕБУ

ЗНМ бара од Владата итно враќање на долгот на МРТ кон ЕБУ

Скопје, 31 октомври 2017 (МИА) - Здружението на новинари на Македонија ја повикува Владата итно, во ... повеќе...

Прекуграничен форум „Природен потенцијал и одржлив туризам на Осогово“

Прекуграничен форум „Природен потенцијал и одржлив туризам на Осогово“

Крива Паланка, 31 октомври 2017 (МИА) – Во манастирскиот комплекс „Св.Јоаким Осоговски“ во Крива Пал... повеќе...

Општина Охрид почнува со решавање на проблемот со бездомните кучиња

Општина Охрид почнува со решавање на проблемот со бездомните кучиња

Охрид, 30 октомври 2017 (МИА) - Општина Охрид презема активности за решавање на долгогодишниот пробл... повеќе...

Промоција на можностите за јакнење на социјалното претприемништво

Промоција на можностите за јакнење на социјалното претприемништво

Скопје, 30 октомври 2017 (МИА) - Можности за развој на социјалното претприемништво во Македонија ќе ... повеќе...

Промоција на џебниот туристички водич за Скопје, Охрид и Битола

Промоција на џебниот туристички водич за Скопје, Охрид и Битола

Скопје, 30 октомври 2017 (МИА) - Првиот број на најпознатиот европски туристички водич „In your pock... повеќе...

Филм, изложба и ревија за завршување на проектот „Против насилство - под исто небо“

Филм, изложба и ревија за завршување на проектот „Против насилство - под исто небо“

Скопје, 30 октомври 2017 (МИА) - Со модна ревија на традиционални облеки, изложба на цртежи и израбо... повеќе...

 Велосипедисти од Македонија и Бугарија со тури за природните потенцијали за одржлив туризам на Осогово

Велосипедисти од Македонија и Бугарија со тури за природните потенцијали за одржлив туризам на Осогово

Крива Паланка, 29 октомври 2017 (МИА) - Петнаесетина велосипедисти од источна Македонија и западна Б... повеќе...

Добротворна трка за луѓето кои живеат со ХИВ

Добротворна трка за луѓето кои живеат со ХИВ

Скопје, 29 октомври 2017 (МИА) - Добротворна трка на пет километри се одржа денеска на Кејот на Вард... повеќе...

Фестивал на фигури од овошје и зеленчук „Сочни фигури“

Фестивал на фигури од овошје и зеленчук „Сочни фигури“

Скопје, 29 октомври 2017 (МИА) - Основни училишта, центри за едукација на деца со посебни образовни ... повеќе...

Почна зимското сметање на времето

Почна зимското сметање на времето

Скопје, 29 октомври 2017 (МИА) - Со поместување на стрелките на часовникот за еден час назад, во 3 ч... повеќе...

ЛИ2017/  Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет отворена за пријави за повреда на избирачко право

ЛИ2017/ Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет отворена за пријави за повреда на избирачко право

Скопје, 29 октомври 2017 (МИА) - Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република... повеќе...