• A-
  • A
  • A+
петок, 24 ноември 2017, 

Граѓански сектор

Градоначалникот на Прилеп вети помош за обнова на куќата на семејството Стеваноски

Градоначалникот на Прилеп вети помош за обнова на куќата на семејството Стеваноски

Прилеп, 13 ноември 2017 (МИА) - Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска го посети семејст... повеќе...

 
Повик за финансирање заеднички кампањи за застапување

Повик за финансирање заеднички кампањи за застапување

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Грантови до 3.000 евра за поттикнување соработка меѓу граѓанските ор... повеќе...

Промовирана збирката колумни „Патот напред“ од д-р Драган Тевдовски

Промовирана збирката колумни „Патот напред“ од д-р Драган Тевдовски

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - На Економскиот факултет во Скопје денеска беше промовирана збирката ... повеќе...

Манифестација „Го градам мојот град“ во Детскиот културен центар „Карпош“

Манифестација „Го градам мојот град“ во Детскиот културен центар „Карпош“

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Детскиот културен центар „Карпош“ денеска ја организира манифестациј... повеќе...

Работилница за подобрување на третманот на отпадот од домаќинствата во Скопје

Работилница за подобрување на третманот на отпадот од домаќинствата во Скопје

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Идеи и предлози за подобрување на примарната селекција и одлагање на... повеќе...

Научниците од Штипскиот универзитет изработија станици за мерење на квалитетот на воздухот

Научниците од Штипскиот универзитет изработија станици за мерење на квалитетот на воздухот

Штип, 12 ноември 2017 (МИА) - Научниците од лабораторијата АМБИКОН на универзитетот „Гоце Делчев“-Шт... повеќе...

ССМ на вонредниот конгрес го одложи изборот на нов лидер

ССМ на вонредниот конгрес го одложи изборот на нов лидер

11 ноември 2017 Би сакале да Ве информираме дека денес, на 11.11.2017 година, во Охрид, Вонредниот ... повеќе...

ССМ не избра нов лидер

ССМ не избра нов лидер

Охрид, 11 ноември 2017 (МИА) – Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) не избра нов лидер. На вонре... повеќе...

ССМ не избра нов лидер

ССМ не избра нов лидер

Охрид, 11 ноември 2017 (МИА) - На денешниот вонреден конгрес што поладнево се одржа во Охрид Сојузот... повеќе...

Демир: Немањето соодветен кадар причина за малиот опфат на Ромите во образованието

Демир: Немањето соодветен кадар причина за малиот опфат на Ромите во образованието

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Само околу 44 проценти од децата Роми во Македонија завршуваат основ... повеќе...

Собир на пожарникари и показно тактичка вежба по тешка сообракајна несреќа

Собир на пожарникари и показно тактичка вежба по тешка сообракајна несреќа

Кочани, 11 ноември 2017 (МИА) - Во организација на Министерството за внатрешни работи на Македонија,... повеќе...

Француско-германска комеморација во Битола

Француско-германска комеморација во Битола

Битола,  11 ноември 2017 (МИА) - Амбасадите на Република Франција и на Сојузна Република Германија в... повеќе...

Во Охрид се избира нов претседател на ССМ

Во Охрид се избира нов претседател на ССМ

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - На Вонреден конгрес во Охрид денеска Сојузот на синдикати на Македон... повеќе...

Инвестициски ден во Сеавус Инкубатор

Инвестициски ден во Сеавус Инкубатор

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Домашни инвеститори, бизнис ангели и претставници на фондови денеска... повеќе...

Француско-германска комеморација во Битола и Прилеп

Француско-германска комеморација во Битола и Прилеп

Скопје,  11 ноември 2017 (МИА) - Амбасадите на Република Францијаи на Сојузна Република Германија во... повеќе...

Есенски базар на домашни ракотворби во општина Бутел

Есенски базар на домашни ракотворби во општина Бутел

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Есенски базар на домашни ракотворби „Занаетчиски колаж 2017“ ќе се о... повеќе...

ССМ: Европската конфедерација на синдикати дава поддршка на Вонредниот конгрес

ССМ: Европската конфедерација на синдикати дава поддршка на Вонредниот конгрес

Скопје, 10 ноември 2017 (МИА) - Сојузот на синдикати на Македонија преку соопштение тврди дека генер... повеќе...