• A-
  • A
  • A+
среда, 24 јануари 2018, 

Граѓански сектор

Вевчанската традиција е жива и во Вашингтон

Вевчанската традиција е жива и во Вашингтон

Вашингтон, 14 јануари 2018 (МИА) - За големата заедница на Македонци кои живеат во Вашингтон и насел... повеќе...

 
Протест пред Владата против загадениот воздух

Протест пред Владата против загадениот воздух

Скопје, 14 јануари 2018 (МИА) - Група граѓани денеска протестираа пред зградата на Владата против за... повеќе...

Македонците во Јабука организираа „Македонска вечер“ за Василица

Македонците во Јабука организираа „Македонска вечер“ за Василица

Панчево, 14 јануари 2018 (МИА) - Македонците во Србија и годинава во Јабука, во близина на Панчево, ... повеќе...

Македонците во Албанија ја одбележаа Василица

Македонците во Албанија ја одбележаа Василица

Дебар, 14 јануари 2018 (МИА) - Македонците во Албанија традиционално го прославја празникот Свети Ва... повеќе...

Ромите со исти проблеми и во новата 2018, но со нов министер

Ромите со исти проблеми и во новата 2018, но со нов министер

Скопје, 14 јануари 2018 (МИА) –  Отворање на ромска катедра на Педагошкиот факултет и повеќе стипенд... повеќе...

Ромите со исти проблеми и во новата 2018, но со нов министер

Ромите со исти проблеми и во новата 2018, но со нов министер

Скопје, 14 јануари 2018 (МИА) –  Отворање на ромска катедра на Педагошкиот факултет и повеќе стипенд... повеќе...

Прилепчани ја прославуваат Стара Нова Година, а утре се бара среќната паричка

Прилепчани ја прославуваат Стара Нова Година, а утре се бара среќната паричка

Прилеп, 13 јануари 2018 (МИА)  - Дома, со друштво или во рестораните, прилепчани вечер ќе ја про... повеќе...

Во Крива Паланка собрани 19 единици крв

Во Крива Паланка собрани 19 единици крв

Крива Паланка, 13 јануари 2018 (МИА) - Собрани се 19 единици крв на денешната крводарителска акција,... повеќе...

Палитов: Не сме за издавање на „Фени“ под наем

Палитов: Не сме за издавање на „Фени“ под наем

Кавадарци, 13 јануари 2018 (МИА) - Вработените на „Фени“ не се за издавање на нивната фабрика под на... повеќе...

Каде да си, за Василица во Вевчани да си

Каде да си, за Василица во Вевчани да си

Скопје, 13 јануари 2018 (МИА) - Во Вевчани со векови се спроведува девизата „Каде и да си, за Васили... повеќе...

ХК: Да се стави крај на илегалната депортација на бегалците од Македонија

ХК: Да се стави крај на илегалната депортација на бегалците од Македонија

Скопје, 12 јануари 2018 (МИА) - Да се делува кон јавната перцепција за мигрантите во Македонија со о... повеќе...

КСС останува на ставот да протестира во среда пред Владата

КСС останува на ставот да протестира во среда пред Владата

Скопје, 12 јануари 2018 (МИА) - Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) останува на ставот во ср... повеќе...

Протест пред Собранието поради Законот за јазиците

Протест пред Собранието поради Законот за јазиците

Скопје, 11 јануари 2018 (МИА) - Група граѓани вечерва се собраа пред Собранието во знак на револт по... повеќе...

Компостирање - отпадот не е проблем, туку ресурс

Компостирање - отпадот не е проблем, туку ресурс

Струмица, 11 јануари 2018 (МИА) - Отпадот не е проблем, туку на него треба да се гледа како на ресур... повеќе...

Отпечатена брошура за Македонците во Албанија и нивното друштво „Илинден“

Отпечатена брошура за Македонците во Албанија и нивното друштво „Илинден“

Дебар, 10 јануари 2018 (МИА) - Од печат излезе брошура за Македонците во Албанија и Македонско друшт... повеќе...

Битолската универзитетска библиотека донираше книги во Битолскиот затвор

Битолската универзитетска библиотека донираше книги во Битолскиот затвор

Битола, 10 јануари 2018 (МИА) - Националната установа универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски... повеќе...

Калајџиев: Од километар се гледа дека ОТА е бебе на УБК

Калајџиев: Од километар се гледа дека ОТА е бебе на УБК

Скопје, 10 јануари 2018 (МИА) - Моделот за воспоставување на Оперативно техничка агенција за следење... повеќе...