• A-
  • A
  • A+

четврток, 21 септември 2017, 

Граѓански сектор

Државен натпревар по прва помош

Државен натпревар по прва помош

Скопје, 16 септември 2017 (МИА) - Под  мотото „Несреќи во домовите“ денеска на плоштадот во населбат... повеќе...

 
Грантови за 18 граѓански здруженија од регионот за проекти до 6 месеци

Грантови за 18 граѓански здруженија од регионот за проекти до 6 месеци

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Осумнаесет граѓански организации од регионот добија грантови за им... повеќе...

В недела без струја дел од населба Идризово

В недела без струја дел од населба Идризово

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Заради закажани технички зафати во недела (17 септември) без елект... повеќе...

Независните полициски синдикати на Македонија и Србија заедно ќе работат на заштита на правата на полицајците

Независните полициски синдикати на Македонија и Србија заедно ќе работат на заштита на правата на полицајците

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - За подобрување на правата на полициските работници за заштита во с... повеќе...

Форум за родова еднаквост: Законско редефинирање на поимот семејство за унапредување на правата на еднородителските семејства

Форум за родова еднаквост: Законско редефинирање на поимот семејство за унапредување на правата на еднородителските семејства

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Редефиниција на поимот семејство во Законот за семејство со цел да... повеќе...

ЗНМ го осуди оштетувањето на возилото на новинарката Клинчарова

ЗНМ го осуди оштетувањето на возилото на новинарката Клинчарова

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудува оштетувањ... повеќе...

Форум за родова еднаквост: Медиумите промовираат доминација на мажите

Форум за родова еднаквост: Медиумите промовираат доминација на мажите

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Медиумите имаат улога да емитуваат програми за доброто на јавноста... повеќе...

Информативна сесија "Придобивки и обврски на компаниите при вработувањето лица со хендикеп"

Информативна сесија "Придобивки и обврски на компаниите при вработувањето лица со хендикеп"

Кавадарци, 15 септември 2017 (МИА) - Информативна сесија „Придобивки и обврски на компаниите при вра... повеќе...

„Лице в лице“ одбележува пет години од работењето

„Лице в лице“ одбележува пет години од работењето

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - „Лице в лице“, единственото улично списание што излегува на секои ... повеќе...

Национална конференција на сиромашни и социјално исклучени лица

Национална конференција на сиромашни и социјално исклучени лица

Скопје, 15 септември 2017 (МИА) - Македонската платформа против сиромаштијата денеска ја организира ... повеќе...

Претставници од Националната гарда на Вермонт на средба со директорот на ДЗС

Претставници од Националната гарда на Вермонт на средба со директорот на ДЗС

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Претставници од делегацијата на Националната гарда на државата Вер... повеќе...

Спортско-качувачки насоки и сидришта на качувачките локалитети кај Матка, Маврово и Кадина

Спортско-качувачки насоки и сидришта на качувачките локалитети кај Матка, Маврово и Кадина

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - На качувачките локалитети кај Матка, Маврово и Кадина во близина н... повеќе...

УНИЦЕФ: Вклучување ромски здравствени медијатори во системот на здравството

УНИЦЕФ: Вклучување ромски здравствени медијатори во системот на здравството

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Претставници од Министерството за здравство, невладиниот сектор, л... повеќе...

Промовирани 26 грантисти на Проектот на УСАИД за граѓанско учество

Промовирани 26 грантисти на Проектот на УСАИД за граѓанско учество

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД денеска ги промовираш... повеќе...

Деца членови на „Аполонија“ во посета на ТППЕ Гевгелија

Деца членови на „Аполонија“ во посета на ТППЕ Гевгелија

Гевгелија, 14 септември 2017 (МИА) - Децата членови на фондацијата ,,Аполонија“ од Гевгелија во рамк... повеќе...

Месечен извештај за човековите права во Република Македонија АВГУСТ 2017

Скопје, 14 септември 2017 СОДРЖИНАДИСКРИМИНАЦИЈА- Градскиот базен во Прилеп дискриминирачки настрое... повеќе...

Проектот за граѓанско учество на УСАИД ќе ги објави добитниците на 26 грантови

Проектот за граѓанско учество на УСАИД ќе ги објави добитниците на 26 грантови

Скопје, 14 септември 2017 (МИА) - Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД денеска ќе ги објави ... повеќе...

Мозаик

Морган Фримен „открива“ кој е Владимир Путин (видео)

Комитетот за истрага што го води случајот за новод...

Истражување: На чантите има повеќе бактерии отколку во тоалетната школка

Според најново истражување на Институтот „Гуд Хаус...

Личните предмети на Одри Хепберн првпат на аукција

Аукциската куќа во Лондон, Кристис, за првпат орга...

По 75 години брак, сопружници починале на ист ден

Британка и Канаѓанец, кои се венчале за време на В...

Се продава магазинот „Ролинг Стоун“

Во интервју за „Њујорк Тајмс“, Венер изјави дека т...