• A-
  • A
  • A+
петок, 24 ноември 2017, 

Граѓански сектор

Велосипедска тура на Осогово

Велосипедска тура на Осогово

Скопје, 28 октомври 2017 (МИА) - Македонското еколошко друштво во соработка со Бугарската Фондација ... повеќе...

 
Почнува зимското сметање на времето

Почнува зимското сметање на времето

Скопје, 28 октомври 2017 (МИА) - Од ноќеска во 3 часот по полноќ ќе почнее зимското сметање на време... повеќе...

Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет в недела отворена за пријави за повреда на избирачко право

Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет в недела отворена за пријави за повреда на избирачко право

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Канцеларијата на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република... повеќе...

Митинг „Медиумски писмен студент“ - Децата уште од основно медиумски да се описменуваат

Митинг „Медиумски писмен студент“ - Децата уште од основно медиумски да се описменуваат

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Учениците уште во основното образование во рамки на конвенционалнио... повеќе...

Кампања за надминување на предрсудите кон Ромите

Кампања за надминување на предрсудите кон Ромите

Куманово, 27 октомври 2017 (МИА) - Над 70 ученици и наставници од сите основни училишта од Куманово ... повеќе...

Раздор во ССМ пред претстојниот конгрес за избор на претседател

Раздор во ССМ пред претстојниот конгрес за избор на претседател

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Во Сојузот на синдикатите на Македонија повторно има раздор пред пр... повеќе...

Во Гевгелија дводневна обука за интеграција на бегалци и странци

Во Гевгелија дводневна обука за интеграција на бегалци и странци

Гевгелија, 27 октомври 2017 (МИА) - Во Гевгелија денеска почна дводневната обука на тема „Интеграциј... повеќе...

Рашковски: Невладините треба да бидат финансирани од Владата, но не и купени со парите

Рашковски: Невладините треба да бидат финансирани од Владата, но не и купени со парите

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Да се зголеми државното финансирање на граѓанските организации, да ... повеќе...

„Меѓаши“: Пратениците поактивно да се занимаваат со правата на детето

„Меѓаши“: Пратениците поактивно да се занимаваат со правата на детето

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Правото на децата на соодветно образование и здравствена заштита, з... повеќе...

Есенска студентска планинарска тура „Водно 2017“

Есенска студентска планинарска тура „Водно 2017“

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) -  Есенска студентска планинарска тура „Водно 2017” ќе се одржи денес... повеќе...

Конференција за модел за државно финансирање на граѓанските организации

Конференција за модел за државно финансирање на граѓанските организации

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денеска во Скоп... повеќе...

Студентски митинг под мотото „Медиумски писмен студент“

Студентски митинг под мотото „Медиумски писмен студент“

Скопје, 27 октомври 2017 (МИА) - Студентски митинг под мотото „Медиумски писмен студент“ ќе се одржи... повеќе...

Едукација на средношколците од Неготино за родова рамноправност

Едукација на средношколците од Неготино за родова рамноправност

Неготино, 26 октомври 2017 (МИА) - Пред средношколците во неготинската гимназија денеска се одржа пр... повеќе...

Потпишан Меморандум за поддршка на практикантската работа за лица со попреченост

Потпишан Меморандум за поддршка на практикантската работа за лица со попреченост

Скопје, 26 октомври 2017 (МИА) - Меморандум за поддршка на практикантската работа на лицата со попре... повеќе...

Околу 70 проценти од лицата без државјанство во Македонија се Роми

Околу 70 проценти од лицата без државјанство во Македонија се Роми

Скопје, 26 октомври 2017 (МИА) - Во Македонија повеќе стотици граѓани се апатриди (лица  без државја... повеќе...

Граѓанскиот сектор очекува подобрена соработка и комуникација со новата Влада

Граѓанскиот сектор очекува подобрена соработка и комуникација со новата Влада

Охрид, 26 октомври 2017 (МИА) - Претставници на повеќе од 150 невладини организации и граѓански здру... повеќе...

Во Скопје првенство за млади во шах

Во Скопје првенство за млади во шах

Скопје, 25 октомври 2017 (МИА) - Во организација на Детскиот културен центар „Карпош“ и Град Скопје ... повеќе...