• A-
  • A
  • A+
сабота, 18 ноември 2017, 

Граѓански сектор

ЗНМ: Поголема безбедност, а не казни за новинарите

ЗНМ: Поголема безбедност, а не казни за новинарите

Скопје, 17 ноември 2017 (МИА) - Во Македонија постои јасна тенденција за неказнивост на насилството ... повеќе...

 
Центар за граѓански мониторинг: Македонија исклучително партизирана држава

Центар за граѓански мониторинг: Македонија исклучително партизирана држава

Скопје, 17 ноември 2017 (МИА) - Македонија е исклучително партизирана држава и таа практично е рекор... повеќе...

Во Велес се одржа десетата „Етно вешта жена 2017“

Во Велес се одржа десетата „Етно вешта жена 2017“

Велес, 17 ноември 2017 (МИА) - Манифестацијата „Етно вешта жена“, која во Македонија се одржува веќе... повеќе...

Фондот за Западен Балкан (WBF) објави прв Повик за регионални проекти

Фондот за Западен Балкан (WBF) објави прв Повик за регионални проекти

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Фондот за Западен Балкан (WBF) објави Прв повик за регионални прое... повеќе...

Симулациска вежба на пожар во зградата на општина Делчево

Симулациска вежба на пожар во зградата на општина Делчево

Делчево, 16 номеври 2017 (МИА) - Симулациска вежба на пожар во зградата на општина Делчево денеска б... повеќе...

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Синдикат на Фени: Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме

Кавадарци, 16 ноември 2017 (МИА) - Не е важно кој ќе биде газда, важно е да работиме, изјави денеска... повеќе...

Собрани парите за операција на Валерија Зафировска

Собрани парите за операција на Валерија Зафировска

Штип, 16 ноември 2017 (МИА) - Собрани се потребните пари за итната операција на малата Валерија Зафи... повеќе...

ПОА на Вранишковски го доби случајот во Стразбур за повреда на верската слобода

ПОА на Вранишковски го доби случајот во Стразбур за повреда на верската слобода

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) констатирана повреда на верс... повеќе...

УПОЗ ќе бара амандмански да се интервенира во Предлог буџетот

УПОЗ ќе бара амандмански да се интервенира во Предлог буџетот

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здружен... повеќе...

Синдикалците бараат измени на Законот за извршување

Синдикалците бараат измени на Законот за извршување

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Измени на Законот за извршување и замрзнување на сите извршни одлуки... повеќе...

Конференција: НВО секторот работи во ист правец со институциите

Конференција: НВО секторот работи во ист правец со институциите

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Невладините организации во Македонија не се непријатели, работат во ... повеќе...

Толеранцијата - моќна алатка за надминување на проблемите и тензиите

Толеранцијата - моќна алатка за надминување на проблемите и тензиите

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Македонската академија на науките и уметностите редовно инсистираше ... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

Скопје, 16 ноември 2017 Скопје - Седница на Собранието на Република Македонија.(11:00) Скопје - Се... повеќе...

МД „Илинден“ бара поврзување на Голо Брдо со новиот автопат од Тирана до Блато

МД „Илинден“ бара поврзување на Голо Брдо со новиот автопат од Тирана до Блато

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Македонското друштво „Илинден”-Тирана и огранокот во Голо Брдо бараа... повеќе...

Дебата „Деполитизација на Програмскиот совет на МРТ  за независност на јавниот сервис“

Дебата „Деполитизација на Програмскиот совет на МРТ за независност на јавниот сервис“

Скопје, 16 ноември 2017 (МИА) - Јавна дебата „Деполитизација на Програмскиот Совет на МРТ – предусло... повеќе...

Дезир: Позитивни медиумски реформи, но сепак е потребно е подобрување

Дезир: Позитивни медиумски реформи, но сепак е потребно е подобрување

Скопје, 15 ноември 2017 (МИА) - Претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Арлем Дезир, за време ... повеќе...

Висентини: Одлуката на конгресот на ССМ е чекор во вистинска насока

Висентини: Одлуката на конгресот на ССМ е чекор во вистинска насока

Скопје, 15 ноември 2017 (МИА) – Генералниот секретар на Европската конфедерација на синдикати Лука В... повеќе...