• A-
  • A
  • A+
четврток, 19 октомври 2017, 

Граѓански сектор

Извидниците од Крива Паланка изградија детски рекреативен парк

Извидниците од Крива Паланка изградија детски рекреативен парк

Крива Паланка, 18 октомври 2017 (МИА) - Во кругот на „Вавилон" -извидничкиот центар во Крива Паланка... повеќе...

 
Институциите во регионот немаат адекватни податоци за младите во ризик

Институциите во регионот немаат адекватни податоци за младите во ризик

Скопје, 18 октомври 2017 (МИА) - Ниту една институција во регионот не собира податоци за децата и мл... повеќе...

Стоп за трговијата со луѓе со акцент на спречување на трудовата експлоатација

Стоп за трговијата со луѓе со акцент на спречување на трудовата експлоатација

Скопје, 18 октомври (МИА) - Спречување на трудовата експлоатација ќе биде во фокусот на годинашното ... повеќе...

Црвениот Крст Гостивар во акција за помош на сиромашните

Црвениот Крст Гостивар во акција за помош на сиромашните

Гостивар, 18 октомври 2017 (МИА) - Со кампањата под мотото „Помислете и на нас“, во гостиварскиот ре... повеќе...

Семинар „Денес национални, утре НАТО лидери“

Семинар „Денес национални, утре НАТО лидери“

Скопје, 18 октомври 2017 (МИА) - Центарот за економски политики, анализи и консалтинг (ЦЕПАК) во сор... повеќе...

Обука за работа со деца и млади во социјален ризик

Обука за работа со деца и млади во социјален ризик

Скоје, 18 октомври 2017 (МИА) - Здружението ХОПС – Опции за здрав живот Скопје заедно со партнерски ... повеќе...

Истражување за јакнење на младински дијалог за евроатлантски интеграции

Истражување за јакнење на младински дијалог за евроатлантски интеграции

Скопје, 18 октомври 2017 (МИА) - Евроатлантскиот совет на Македонија (АТА Македонија) денеска на три... повеќе...

Развој на мрежа за донирање храна

Развој на мрежа за донирање храна

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Асоцијацијата „Ајде Македонија“ работи на развој на првата мрежа за... повеќе...

Европски ден за борба против трговијата со луѓе

Европски ден за борба против трговијата со луѓе

Скопје, 18 октомври 2017 (МИА) - Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална м... повеќе...

Презентација на Платформа за соработка меѓу медиумите и граѓанските организации

Презентација на Платформа за соработка меѓу медиумите и граѓанските организации

Штип, 18 октомври 2017 (МИА) - Центарот за управување со промени и Институтот за човекови права дене... повеќе...

ОМД бара од Трамп да се заложи за членството на Република Македонија во НАТО

ОМД бара од Трамп да се заложи за членството на Република Македонија во НАТО

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Обединетата македонска дијаспора (ОМД) во писмо до американскиот пр... повеќе...

Салиоска: Традицијата не е изговор за државата да ги спречи детските бракови

Салиоска: Традицијата не е изговор за државата да ги спречи детските бракови

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Традицијата не е изговор за државата да ги спречи детските бракови.... повеќе...

Осуда за физичкиот напад на главниот уредник на „Инсајдер“

Осуда за физичкиот напад на главниот уредник на „Инсајдер“

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување на слободат... повеќе...

Кампања на Фондацијата Фридрих Еберт и МППС за борба против сиромаштијата

Кампања на Фондацијата Фридрих Еберт и МППС за борба против сиромаштијата

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Фондацијата Фридрих Еберт-канцеларија Скопје и Македонската платфор... повеќе...

На пет локации во Скопје ќе се донира храна за бездомници

На пет локации во Скопје ќе се донира храна за бездомници

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - На пет локации во Скопје денеска почнува акција за донирање на хран... повеќе...

Промоција на извештајот за состојбата на светското население во 2017

Промоција на извештајот за состојбата на светското население во 2017

Скопје, 17 октомври 2017 (МИА) - Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите нации денеска ќ... повеќе...

Одбележани 10 години од смртта на Тоше Проески

Одбележани 10 години од смртта на Тоше Проески

Крушево, 16 октомври 2017 (МИА) - Тажно, но и достоинствено е денеска на Гумење во Крушево, на вечно... повеќе...

Мозаик

Турската полиција ослободи 7.500 жаби одземени од ловокрадци

Турската полиција пушти на слобода околу 7.500 жаб...

Седум соништа кои претскажуваат свадба

На сите ни се случило да сонуваме нешто за коешто ...

Како државите ги добиле своите називи

Едно неодамнешно истражување спроведено во Оксфорд...

Алкотраз - ноќен клуб во кој е дозволено да „прошверцувате“ пијалак

Првиот лондонски коктел бар Алкотраз, кој е инспир...

Објавени најстрашните локации во Англија во пресрет на Ноќта на вештерките

Здружението Инглиш херитејџ објави список на некол...