• A-
  • A
  • A+
петок, 20 јануари 2017, 

Внатрешна политика

Дирекцијата за заштита и спасување ангажира градежни машини за чистење снег

Дирекцијата за заштита и спасување ангажира градежни машини за чистење снег

Скопје, 20 јануари 2017 (МИА) - Дирекцијата за заштита и спасување информира дека на барање на општи... повеќе...

 
Честитка од Иванов до новиот претседател на Европскиот парламент Тајани

Честитка од Иванов до новиот претседател на Европскиот парламент Тајани

Скопје, 19 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов упати писмо со че... повеќе...

Честитка по повод големиот христијански празник Богојавление - Водици

Честитка по повод големиот христијански празник Богојавление - Водици

Скопје, 19 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, по повод големио... повеќе...

Иванов на одбележувањето на Водици во Велес

Иванов на одбележувањето на Водици во Велес

Скопје, 19 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска ќе присус... повеќе...

Димитриев и Пешевски остварија средба со претставници на „Југохром“

Димитриев и Пешевски остварија средба со претставници на „Југохром“

Скопје, 16 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Владата Емил Димитриев и вицепремиерот Владимир Пеш... повеќе...

Премиерот Димитриев и вицепремиерот Пешевски остварија средба со претставници на „Југохром“

Премиерот Димитриев и вицепремиерот Пешевски остварија средба со претставници на „Југохром“

Скопје, 16 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Владата Емил Димитриев и вицепремиерот Владимир Пеш... повеќе...

Иванов: Неопходна е соработка на нашите безбедносни сили со Египет

Иванов: Неопходна е соработка на нашите безбедносни сили со Египет

Скопје, 16 јануари 2017 (МИА) - Неопходна е соработка на македонските безбедносни сили со Египет, и ... повеќе...

Македонија и Египет ја засилуваат соработката во одбраната

Македонија и Египет ја засилуваат соработката во одбраната

Скопје, 15 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во Каиро имаше ср... повеќе...

Иванов-Ал Сиси: Односите меѓу Македонија и Египет во духот на меѓусебното разбирање и почитување

Иванов-Ал Сиси: Односите меѓу Македонија и Египет во духот на меѓусебното разбирање и почитување

Скопје, 15 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во Каиро имаше ср... повеќе...

Иванов: Борбата против тероризмот не смее да ги ограничи човековите права

Иванов: Борбата против тероризмот не смее да ги ограничи човековите права

Каиро, 14 јануари 2017 (МИА) - Државите да се борат со тероризмот и екстремизмот на начин што е конз... повеќе...

Претседателот Иванов во работна посета на Египет

Претседателот Иванов во работна посета на Египет

Скопје, 14 јануари 2017 (МИА) - Претседателот Ѓорге Иванов од денеска до понеделник ќе престојува во... повеќе...

Честитка од Иванов до македонските ракометари за победата над Тунис

Честитка од Иванов до македонските ракометари за победата над Тунис

Скопје, 12 јануари 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, вечерва ја чести... повеќе...

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Скопје, 9 јануари 2017 (МИА) - Претседателот Ѓорге Иванов денеска му го врачи мандатот за состав на ... повеќе...

Сочувство од Иванов по повод смртта на поранешниот германски претседател Херцог

Сочувство од Иванов по повод смртта на поранешниот германски претседател Херцог

Скопје, 10 јануари 2017 (МИА) - Македонскиот претседател Ѓорге Иванов, по повод смртта на Роман Херц... повеќе...

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Скопје, 9 јануари 2017 (МИА) - Претседателот Ѓорге Иванов денеска му го врачи мандатот за состав на ... повеќе...

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски (ДПЛ)

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски (ДПЛ)

Скопје, 9 јануари 2017 (МИА) - Претседателот Ѓорге Иванов денеска му го врачи мандатот за состав на ... повеќе...

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Иванов му го врачи мандатот за состав на влада на Груевски

Скопје, 9 јануари 2017 (МИА) - Претседателот Ѓорге Иванов денеска му го врачи мандатот за состав на ... повеќе...