• A-
  • A
  • A+
вторник, 17 октомври 2017, 

Правосудство

ЈОРМ: Шест предмети со утврдено сомнение за кривични дела поврзани со изборниот процес

ЈОРМ: Шест предмети со утврдено сомнение за кривични дела поврзани со изборниот процес

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Во Основните јавни обвинителства во Македонија до завршување на изб... повеќе...

 
Хелсиншки: По локалните дефинирање на позицијата на СЈО како што бара Прибе

Хелсиншки: По локалните дефинирање на позицијата на СЈО како што бара Прибе

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - По завршувањето на локалните избори, итно да се пристапи кон дефини... повеќе...

ЛИ2017/ Неколку пријави до Јавното обвинителство за изборни нерегуларности

ЛИ2017/ Неколку пријави до Јавното обвинителство за изборни нерегуларности

Скопје, 15 Октомври 2017 (МИА) - Неколку пријави за изборни нерегуларности има доставено во основнит... повеќе...

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

Народен правобранител: Телефонски линии за повреда на избирачкото право

Скопје, 15 октомври 2017 (МИА) - Канцелариите на Народниот правобранител во Скопје, Битола, Кичево, ... повеќе...

Народниот правобранител со телефонски линии за повреда на избирачкото право

Народниот правобранител со телефонски линии за повреда на избирачкото право

Скопје, 14 октомври 2017 (МИА) - Канцелариите на Народниот правобранител во Скопје, Битола, Кичево, ... повеќе...

Пресудата за „Дива населба“ одложена за 2 ноември

Пресудата за „Дива населба“ одложена за 2 ноември

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Скопскиот Кривичен суд по барање на Министерството за внатрешни раб... повеќе...

Вангеловски во Судот во Гевгелија го проверувал АКМИС системот

Вангеловски во Судот во Гевгелија го проверувал АКМИС системот

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија Јово Вангело... повеќе...

Зоран Димов претседател на Комората на извршители

Зоран Димов претседател на Комората на извршители

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Извршителот Зоран Димов, именуван за подрачјето на Основен суд Скоп... повеќе...

Напаѓачот на Шекеринска доби четири години затвор

Напаѓачот на Шекеринска доби четири години затвор

Скопје, 12 октомври 2017 (МИА) - Панче Ангелов кој ја нападна Радмила Шекеринска за време на насилст... повеќе...

Судиите од штипското Апелациско подрачје на дебата за реформите во правосудниот систем

Судиите од штипското Апелациско подрачје на дебата за реформите во правосудниот систем

Штип, 12 октомври 2017 (МИА) - „Одговорноста на судиите, казнена политика и пробиција во светло на р... повеќе...

Дебата за одговорноста на судиите

Дебата за одговорноста на судиите

Скопје, 12 октомври 2017 (МИА) - Во организација на Здружението на судиите на Република Македонија и... повеќе...

Заврши увидот во АКМИС-системот во Кривичниот суд

Заврши увидот во АКМИС-системот во Кривичниот суд

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Комисијата составена од Министерството за правда денеска ја заврши ... повеќе...

Обвинителство утврдува кривична одговорност за смртта на двегодишното дете од Охрид

Обвинителство утврдува кривична одговорност за смртта на двегодишното дете од Охрид

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Охридското Јавно обвинителство утврдува кривична одговорност за смр... повеќе...

Продолжува увидот во АКМИС-системот во Кривичниот суд

Продолжува увидот во АКМИС-системот во Кривичниот суд

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Комисијата составена од Министерството за правда денеска продолжи с... повеќе...

Комитетот за заштита на правата бара Врховен да го врати „Монструм“ на повторно одлучување

Комитетот за заштита на правата бара Врховен да го врати „Монструм“ на повторно одлучување

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Комитетот за заштита на правата денеска го поздрави ставот на Јавно... повеќе...

Јанева: Од станот на Панчевски не е земен клуч

Јанева: Од станот на Панчевски не е земен клуч

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Апсолутно не е одземен клуч од домот на Панчевски. Ние кога имавме н... повеќе...

Рочиштето за „Сопот“ одложено за 18 октомври

Рочиштето за „Сопот“ одложено за 18 октомври

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Судското рочиште за предметот „Сопот“ во кој 10 лица се обвинети за ... повеќе...