• A-
  • A
  • A+
вторник, 17 октомври 2017, 

Република

Фазлиу и Павлески се сретнаа со членови на набљудувачката мисија на Конгресот на локални и регионални власти на СЕ

Фазлиу и Павлески се сретнаа со членови на набљудувачката мисија на Конгресот на локални и регионални власти на СЕ

Скопје, 12 октомври 2017(МИА) - Членовите на набљудувачката мисија на Конгресот на локални и региона... повеќе...

 
Деведесет години од отварањето на првата аптека во Кавадарци во која работел Васил Хаџиманов

Деведесет години од отварањето на првата аптека во Кавадарци во која работел Васил Хаџиманов

Кавадарци, 12 октомври 2017 (МИА) - Во Кавадарци денеска се навршуваат 90 години од отворањето на пр... повеќе...

Во Тетово дебата за евроатлантските интеграции

Во Тетово дебата за евроатлантските интеграции

Тетово, 12 октомври 2017 (МИА) - На Државниот универзитет во Тетово денеска во организација на Евроа... повеќе...

Дамјановски: Востанието е круна на долгата востаничка низа на македонскиот народ за слобода

Дамјановски: Востанието е круна на долгата востаничка низа на македонскиот народ за слобода

Куманово, 11 октомври 2017 (МИА) - Бројни делегации, од здужението на борците во Куманово, на Владат... повеќе...

Во Струмица одбележан Денот на народното востание

Во Струмица одбележан Денот на народното востание

Струмица, 11 октомври 2017 (МИА) - Со пригодна програма што се одржа пред Споменикот на револуцијата... повеќе...

Во Неготино одбележан 11 Октомври

Во Неготино одбележан 11 Октомври

Неготино, 11 октомври 2017 (МИА) - Во Неготино денеска по повод празникот 11 Октомври бројни делегац... повеќе...

Во Крива Паланка одбележан 11-ти Октомври

Во Крива Паланка одбележан 11-ти Октомври

Крива Паланка, 11 октомври 2017 (МИА) - Со полагање цвеќе на споменикот на борците од Народноослобод... повеќе...

Јапонска донација за ТППЕ Велес

Јапонска донација за ТППЕ Велес

Велес, 10 октомври 2017 (МИА) - Територијалната противпожарна единица од Велес (ТППЕ) од Јапонската ... повеќе...

Во Прилеп почнаа чествувањата за 11 Октомври

Во Прилеп почнаа чествувањата за 11 Октомври

Прилеп, 10 октомври 2017 (МИА) - Со крводарителска акција во Центарот за култура „Марко Цепенков“ и ... повеќе...

Во Штип напредни обуки за вработување на лица со хендикеп

Во Штип напредни обуки за вработување на лица со хендикеп

Штип, 10 октомври 2017 (МИА) - Стопанска комора на Македонија (СКМ) и Полио Плус - движење против хе... повеќе...

Саем за вонучилишни активности во Кавадарци

Саем за вонучилишни активности во Кавадарци

Кавадарци, 10 октомври 2017 (МИА) - Саем за вонучилишни активности денеска по петти пат се реализира... повеќе...

Проект за аудио тура и инклузија на лицата со попреченост во Кривопаланечкиот музеј

Проект за аудио тура и инклузија на лицата со попреченост во Кривопаланечкиот музеј

Крива Паланка, 10 октомври 2017 (МИА) - Со грант од Мировниот корпус на САД во Македонија, во Кривоп... повеќе...

Децата со посебни потреби во општина Ѓорче Петров добија лични асистенти

Децата со посебни потреби во општина Ѓорче Петров добија лични асистенти

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Децата со посебни потреби во основните училишта во општина Ѓорче Пет... повеќе...

Во Крива Паланка положено цвеќе по повод Денот на ослободување на градот

Во Крива Паланка положено цвеќе по повод Денот на ослободување на градот

Крива Паланка, 8 октомври 2017 (МИА) - Со полагање цвеќе на споменикот на паднатите борци од Народно... повеќе...

На „Питијада 2017“ ќе се сече џиновската пастрмајлија

На „Питијада 2017“ ќе се сече џиновската пастрмајлија

Велес, 8 октомври 2017(МИА) - На манифестацијата „Питијада 2017“ во Велес денеска ќе се сече џиновск... повеќе...

Штипските советници ја одржаа последната Седница на Советот

Штипските советници ја одржаа последната Седница на Советот

Штип, 6 октомври 2017 (МИА) - Штипските советници на денешната последната седница на Советот на Општ... повеќе...

Почна асфалтирањето на обиколницата во Штип

Почна асфалтирањето на обиколницата во Штип

Штип 6 октомври 2017 (МИА) - Градежната компанија „Актива“ од денеска почна со асфалтирање на обикол... повеќе...