• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Општество

Во Собранието за децата се дискутирало од аспект на нивните образовни, социјални и здравствени права

Во Собранието за децата се дискутирало од аспект на нивните образовни, социјални и здравствени права

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во 2016 година пратениците во македонското Собрание на теми поврзани со ... повеќе...

 
Александар Димитриевски со најдобра истражувачка сторија во 2016 година

Александар Димитриевски со најдобра истражувачка сторија во 2016 година

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Александар Димитриевски е добитник на првата награда за истражувачко нов... повеќе...

Во Кичево семинар за говорот на омраза на спортските терени

Во Кичево семинар за говорот на омраза на спортските терени

Кичево, 26 мај 2017 (МИА)  - Во Кичево денеска се одржа семинар на тема „Говор на омраза на спортски... повеќе...

Доделување на наградите од ЕУ за истражувачко новинарство

Доделување на наградите од ЕУ за истражувачко новинарство

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во организација на делегацијата на Европската Унија и Македонскиот инсти... повеќе...

Промоција на анализа за инклузијата на Ромите

Промоција на анализа за инклузијата на Ромите

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) -  „Влијанието на националните политики врз инклузијата на Ромите“ e насло... повеќе...

Порака на поглаварот на ИВЗ по повод почетокот на месецот Рамазан

Порака на поглаварот на ИВЗ по повод почетокот на месецот Рамазан

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Поглаварот на Исламската верска заедница Реис ул Улема Х. Сулејман еф. Р... повеќе...

Панихида во чест на Јордан Хаџи Константинов Џинот во црквата „Св Спас“ во Велес

Панихида во чест на Јордан Хаџи Константинов Џинот во црквата „Св Спас“ во Велес

Велес, 25 мај 2017 (МИА) - Свештеници од Епархијата Повардарска по традиција на денешниот ден Спасов... повеќе...

Судии, новинари и адвокати дебатираа за унапредување на медиумските слободи

Судии, новинари и адвокати дебатираа за унапредување на медиумските слободи

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Во рамките на проектот „Мрежа на новинарите за слобода на медиумите во М... повеќе...

Викендов искачување на Титов Врв

Викендов искачување на Титов Врв

Тетово, 25 мај 2017 (МИА) - Планинарскиот клуб „Љуботен“ од Тетово по 36-ти пат претстојниов викенд ... повеќе...

Прва литургија во Бигорскиот скит на Светите Кирил и Методиј во Битуше

Прва литургија во Бигорскиот скит на Светите Кирил и Методиј во Битуше

Дебар, 25 мај 2017 (МИА) - Во долнореканското село Битуше во присуство на поголем број верници, Биго... повеќе...

Во Скопско, Велешко и Неготинско облачно со повремен дожд

Во Скопско, Велешко и Неготинско облачно со повремен дожд

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Во централните делови на просторот на јужно Скопско и кон југ преку Веле... повеќе...

Во Прилеп се одржа традиционалната велосипедска трка „Сите на велосипед“

Во Прилеп се одржа традиционалната велосипедска трка „Сите на велосипед“

Прилеп, 24 мај 2017 (МИА) - По повод Денот на сесловенските просветители „Свети Кирил и Методиј“ ден... повеќе...

Во католичката црква во Петралинци изложени моштите на Св.Кирил

Во католичката црква во Петралинци изложени моштите на Св.Кирил

Струмица, 24 мај 2017 (МИА) - Верниците денеска се поклонија пред светите мошти на Апостолот Кирил к... повеќе...

Делчево ги слави своите заштитници светите брака Кирил и Методиј

Делчево ги слави своите заштитници светите брака Кирил и Методиј

Делчево, 24 мај 2017 (МИА) - Делчево денеска ги слави своите заштитници светите браќа Кирил и Методи... повеќе...

Намален доток на вода или прекин во водоснабдувањето во кавадаречко поради поројните дождови

Намален доток на вода или прекин во водоснабдувањето во кавадаречко поради поројните дождови

Кавадарци, 24 мај 2017 (МИА) - Поради обилните врнежи од дожд во подрачјето на зафатите на „Стара ре... повеќе...

Синдикатите против вицепремиер од бизнис заедницата

Синдикатите против вицепремиер од бизнис заедницата

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Вкупно 13 синдикални организации, во отворено обраќање до мандарот за со... повеќе...

Изградбата на колекторскиот систем во Кочани во јуни

Изградбата на колекторскиот систем во Кочани во јуни

Кочани, 24 мај 2017 (МИА) - Подготвителните активности за почеток на проектот за изградба на колекто... повеќе...