• A-
  • A
  • A+
вторник, 12 декември 2017, 

Економија

Нова кредитна линија од ЕБОР во Шпаркасе банка за енергетска ефикасност

Нова кредитна линија од ЕБОР во Шпаркасе банка за енергетска ефикасност

Скопје, 12 декември 2017 (МИА) - Шпаркасе банка Македонија ќе потпише договор за нова кредитна линиј... повеќе...

 
АХВ: На македонскиот пазар не се пласирани небезбедни количини млеко „Лакталис“

АХВ: На македонскиот пазар не се пласирани небезбедни количини млеко „Лакталис“

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство денеска информира дека досега н... повеќе...

Во прекин железничкиот товарен сообраќај (ДПЛ)

Во прекин железничкиот товарен сообраќај (ДПЛ)

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Железничкиот товарен сообраќај во Македонија е во целосен прекин од... повеќе...

Штипското здружение „Гласно-Текстилец“ забележа неправилности при исплатата на минималната плата

Штипското здружение „Гласно-Текстилец“ забележа неправилности при исплатата на минималната плата

Штип, 11 декември 2017 (МИА) - Констатирани се првите притисоци и злоупотреби со исплатата на минима... повеќе...

Две истражувања презентирани на сесија на Клубот на истражувачи при НБРМ

11 декември 2017  На 7 декември 2017 година во Народната банка на Република Македонија се одржа 27.... повеќе...

Анѓушев: Граѓаните ќе може да избираат од кого ќе набавуваат енергенси

Анѓушев: Граѓаните ќе може да избираат од кого ќе набавуваат енергенси

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Со донесувањето на новиот закон за енергетика граѓаните ќе имаат из... повеќе...

Во прекин железничкиот товарен сообраќај

Во прекин железничкиот товарен сообраќај

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Железничкиот товарен сообраќај во Македонија е во целосен прекин од... повеќе...

СВР Струмица го одбележа Денот на превенцијата

СВР Струмица го одбележа Денот на превенцијата

Струмица 11 декември 2017 (МИА) - Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи од Струмица... повеќе...

Европските фондови ефикасно и ефективно да се користат, вработените посветено да работат

Европските фондови ефикасно и ефективно да се користат, вработените посветено да работат

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Македонија мора да работи и има простор за подобрување на искористу... повеќе...

Горивата поскапи за половина денар

Горивата поскапи за половина денар

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Горивата од ноќеска на полноќ поскапуваат за половина денар по лита... повеќе...

Енергетската ефикасност на старите згради чини 300 милиони евра

Енергетската ефикасност на старите згради чини 300 милиони евра

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Со инвестиции од 300 милиони евра за енергетска ефикасност во зград... повеќе...

Превозници работат како туристички агенции

Превозници работат како туристички агенции

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Превозници со основна дејност „патнички транспорт“ работат како тур... повеќе...

Превозници работат како туристички агенции, нелојална конкуренција во хотелиерството и угостителството

Превозници работат како туристички агенции, нелојална конкуренција во хотелиерството и угостителството

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Превозници со основна дејност „патнички транспорт“ работат како тур... повеќе...

Обуки за органски фарми и бизнис планирање за земјоделците од Струмичкo

Обуки за органски фарми и бизнис планирање за земјоделците од Струмичкo

Крива Паланка, 11 декември 2017 (МИА) - Здружението Граѓански центар за одржлив развој „ЕГРИ" од Кри... повеќе...

Рурална коалиција: Земјоделците му дале двојка на МЗШВ од 2013 до 2016

Рурална коалиција: Земјоделците му дале двојка на МЗШВ од 2013 до 2016

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Земјоделците не се задоволни од Министерството за зeмјоделство, шум... повеќе...

Дискусија за управување со ИПА

Дискусија за управување со ИПА

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Евротинк - Центар за европски стратегии и Фондацијата отворено општ... повеќе...

Тркалезна маса за енергетска ефикасност во секторот домување

Тркалезна маса за енергетска ефикасност во секторот домување

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Тркалезна маса на тема „Развој на пазарот во секторот домување: Фок... повеќе...

Мозаик

Суданки казнети со 40 камшици оти носеле панталони

Дваесет и четири Суданки се соочуваат со казна од ...

Уругвај: Скара за во „Гинис“

Уругвај го собори Гинисовиот рекорд во печење скар...

Севернокорејскиот лидер го контролира и времето

Севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун се искачи на н...

Италијанец го премина Тибар одејќи по јаже

Италијанскиот еквилибрист Андреа Лорени, одејќи по...