• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Инфо сервиси

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

26 мај 2017  Рим - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на аудиенција кај папата Фран... повеќе...

 
Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) -  Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Во клис... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

26 мај 2017  Рим - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на аудиенција кај папата Фран... повеќе...

МИА најави - свет

МИА најави - свет

26 мај 2017 (МИА) Таормина (Италија) - Почнува дводневниот самит на Групата седум индустриски најра... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Денеска е петок, 26 мај 2017 година, 146-иот ден во годината. До крајот ... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

26 мај 2017 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е ... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

26 мај 2017 (МИА) 735.- Умрел Свети Бид, монах, црковен историчар, литерат, автор на првата историј... повеќе...

Обичаи и верувања

26 мај 2017 (МИА)  Ој, лилеш (Ојлилешки) во Вевчани Ритуалот „Ој, лилеш“ се изведува во кое било в... повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) -  Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Поради ... повеќе...

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

МИА Најави - Македонија (ДПЛ)

25 мај 2017  Охрид - Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска-Томовск... повеќе...

МИА Најави - Македонија

МИА Најави - Македонија

25 мај 2017  Охрид - Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска-Томовск... повеќе...

Астрономски календар

Астрономски календар

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Денеска е четврток, 25 мај 2017 година, 145-иот ден во годината. До крај... повеќе...

Од верските календари

Од верските календари

25 мај 2017 (МИА) ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е ... повеќе...

На денешен ден

На денешен ден

25 мај 2017 (МИА) 1803.- Роден е американскиот писател и филозоф Ралф Валдо Емерсон. Дела: „Природа... повеќе...

Обичаи и верувања

25 мај 2017 (МИА)  Вознесение Христово (Спасовден) - Четириесет дена по Велигден (во четврток) Име... повеќе...

миа Најави - свет

миа Најави - свет

25 мај 2017 Брисел - Средба на врвот на НАТО. ### повеќе...

Состојба на патиштата

Состојба на патиштата

Скопје, 24 мај 2017 Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. ВНИМАТЕЛНО: АМС... повеќе...