• A-
  • A
  • A+
вторник, 17 октомври 2017, 

Надворешна политика

Црногорскиот премиер Марковиќ во официјална посета на Македонија

Црногорскиот премиер Марковиќ во официјална посета на Македонија

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Црногорскиот премиер Душко Марковиќ денеска ќе престојува во официј... повеќе...

 
Димитров на состанок на Постојаниот совет на ОБСЕ

Димитров на состанок на Постојаниот совет на ОБСЕ

Скопје, 12 октомври 2017 (МИА) - Македонија е силно решена да ја искористи новата шанса за конечно е... повеќе...

Димитров на состанок на Постојаниот совет на ОБСЕ

Димитров на состанок на Постојаниот совет на ОБСЕ

Скопје, 12 октомври 2017 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Дими... повеќе...

Македонците против вметнувањето на бугарското малцинство во албанскиот закон

Македонците против вметнувањето на бугарското малцинство во албанскиот закон

Корча, 11 октомври 2017 (МИА) - Партијата Македонска алијанса за европската интеграција (МАЕИ) како ... повеќе...

Димитров: Можеме и мораме да направиме суштински исчекор на патот кон ЕУ во 2018

Димитров: Можеме и мораме да направиме суштински исчекор на патот кон ЕУ во 2018

Скопје, 11 октомври 2017 (МИА) - Нашиот пат кон ЕУ почнува дома, а до финалната дестинација - Брисел... повеќе...

Димовски на состанок на националните координатори за Процесот 16+1 во Будимпешта

Димовски на состанок на националните координатори за Процесот 16+1 во Будимпешта

Скопје, 11 октомври 2017 (МИА) - Државниот секретар во Министерството за надворешни работи, Виктор Д... повеќе...

Димитров: Македонија ќе стори се да покаже дека заслужува да ги почне преговорите

Димитров: Македонија ќе стори се да покаже дека заслужува да ги почне преговорите

Будимпешта, 11 октомври 2017 (МИА) - Ќе сториме  се да ја убедиме секоја земја членка поединечно и К... повеќе...

Честитка од МД „Илинден“ по повод 11 Октомври

Честитка од МД „Илинден“ по повод 11 Октомври

Дебар, 11 Октомври 2017 (МИА) - Македонското друштво „Илинден“ од Тирана и огранокот за Голо Брдо, о... повеќе...

Обраќање на Димитров пред Комитетот за надворешни работи во Европскиот парламент

10 октомври 2017 Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров во денешн... повеќе...

Димитров во ЕП: Помогнете ни да имаме позитивна и оптимистичка 2018 година

Димитров во ЕП: Помогнете ни да имаме позитивна и оптимистичка 2018 година

Брисел, 10 октомври 2017 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Дим... повеќе...

Димитров во ЕП: Помогнете ни да имаме позитивна и оптимистичка 2018 година

Димитров во ЕП: Помогнете ни да имаме позитивна и оптимистичка 2018 година

Брисел, 10 октомври 2017 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Дим... повеќе...

Димитров ќе се обрати пред Комитетот за надворешни работи во ЕП

Димитров ќе се обрати пред Комитетот за надворешни работи во ЕП

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Министерот за надворешни работи на Никола Димитров денеска ќе има р... повеќе...

Шведска и Финска со цврста поддршка за влезот на Македонија во ЕУ

Шведска и Финска со цврста поддршка за влезот на Македонија во ЕУ

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров изрази денеска над... повеќе...

Шефовите на дипломатиите на Шведска и Финска во посета на Македонија

Шефовите на дипломатиите на Шведска и Финска во посета на Македонија

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Шефовите на дипломатиите на Шведска и Финска, Маргот Валстром и Тимо... повеќе...

Димитров: Преку јапонската агенција за развој „Џајка“, договараме поддршка за РЕК Битола

Димитров: Преку јапонската агенција за развој „Џајка“, договараме поддршка за РЕК Битола

Битола, 6 октомври 2017 (МИА) - Имам една убава вест, во преговори сме и во последна фаза ги договар... повеќе...

Димитров: Позитивен пристап во преговорите со Грција

Димитров: Позитивен пристап во преговорите со Грција

Прилеп, 5 октомври 2017 (МИА) - Преговорите со Грција за решавање на спорот подолго време беа во зас... повеќе...

Димитров за АНА-МПА: Ќе сториме се што можеме за да го решиме прашањето за името со Грција

Димитров за АНА-МПА: Ќе сториме се што можеме за да го решиме прашањето за името со Грција

Атина, 6 октомври 2017 (МИА) - Скопје ќе стори се што може за да го реши прашањето за името на земја... повеќе...