• A-
  • A
  • A+
сабота, 24 февруари 2018, 

Економија

Српските мелничари бараат контрамерки за Македонија, поради проблеми со извозот на брашно

Српските мелничари бараат контрамерки за Македонија, поради проблеми со извозот на брашно

Белград, 24 февруари 2018 (МИА) - Деловната асоцијација на индустриски мелници, пекари и производите... повеќе...

 
Рударите во „Саса“ бараат зголемување на платите согласно профитот на компанијата

Рударите во „Саса“ бараат зголемување на платите согласно профитот на компанијата

Скопје, 24 февруари 2018 (МИА) - Новоформираниот рударски синдикат на САСА од Македонска Каменица, к... повеќе...

Аргументи „за“ и „против“ рудниците

Аргументи „за“ и „против“ рудниците

Скопје, 24 февруари 2018 (МИА) – Во јавноста во последните две-три години е доминантна перцепцијата ... повеќе...

Охридска промотивна вечер во Белград (ДПЛ)

Охридска промотивна вечер во Белград (ДПЛ)

Белград, 23 февруари 2018 (МИА) - Во рамките на првиот ден од Меѓународниот саем на туризам во Белгр... повеќе...

Бектеши апелира што поскоро да се изгласа законот за финансиска поддршка на инвестициите

Бектеши апелира што поскоро да се изгласа законот за финансиска поддршка на инвестициите

Скопје, 23 февруари 2018 (МИА) -  Министерот за економија Крешник Бектеши очекува Предлог законот за... повеќе...

Поддршка за компаниите да се вклучат во локалниот економски развој

Поддршка за компаниите да се вклучат во локалниот економски развој

Скопје, 23 февруари 2018 (МИА) -  Соработка за создавање подобри услови кои ќе овозможат вклучување ... повеќе...

МЕПСО ќе гради 100 километри нови  далекуводи

МЕПСО ќе гради 100 километри нови далекуводи

Скопје, 23 февруари 2018 (МИА) - МЕПСО распиша тендер за изградба на четири нови 110 киловолтни дале... повеќе...

Проектот за ветерни електрани на јавен увид во Богаданци

Проектот за ветерни електрани на јавен увид во Богаданци

Богданци, 23 февруари 2018 (МИА) - Општина Богданци денеска на јавен увид пред граѓаните го изложи Н... повеќе...

Државата го вклучува приватниот сектор во локалниот економски развој

Државата го вклучува приватниот сектор во локалниот економски развој

Скопје, 23 февруари 2018 (МИА) - Меморандум за соработка за вклучување на приватниот сектор во проек... повеќе...

Анѓушев: Стимулативни и обврзувачки мерките за идните инвеститори

Анѓушев: Стимулативни и обврзувачки мерките за идните инвеститори

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Македонија повеќе не смееме да ја рекламираме како држава со евтина... повеќе...

Грчкиот Парламент одобри продажба на пристаништето во Солун

Грчкиот Парламент одобри продажба на пристаништето во Солун

Атина, 22 февруари 2018 (МИА) - Грчките пратеници ја одобрија продажбата на 67-процентниот дел од ко... повеќе...

Сорос подготвува план како да се соочи со моќта на Фејсбук и Гугл

Сорос подготвува план како да се соочи со моќта на Фејсбук и Гугл

Њујорк, 22 февруари 2018 (МИА) - Милијардерот Џорџ Сорос, кој ги обвини ИТ гигантите Фејсбук и Гугл ... повеќе...

Вработените во „Еурокомпозит“ го блокираа патот Прилеп-Градско

Вработените во „Еурокомпозит“ го блокираа патот Прилеп-Градско

Прилеп, 22 февруари 2018 (МИА) - Вработените во прилепскиот загубар „Еурокомпозит“ денеска од 12 д... повеќе...

Апостолска - Ромео: Простор за зголемена трговската размена меѓу Италија и Македонија

Апостолска - Ромео: Простор за зголемена трговската размена меѓу Италија и Македонија

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Економско-трговските релации помеѓу Македонија и Италија, можностит... повеќе...

Проечната плата во декември 23.850 денари

Проечната плата во декември 23.850 денари

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 20... повеќе...

Исплатена октомвриската плата на вработените во ФЕНИ Индустри

Исплатена октомвриската плата на вработените во ФЕНИ Индустри

Скопје, 22 февруари 2018 (МИА) - Компанијата ГСОЛ, која што има договор за преработка на руда со ФЕН... повеќе...

Србија воведува регистар за неплатени сметки

Србија воведува регистар за неплатени сметки

Белград, 21 февруари 2018 (МИА) - Бизнисмените во Србија кои нема да пријават фактура во Управата за... повеќе...