• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Политика

Заев: Не можам да претпоставам дали владата ќе биде предложена до понеделник

Заев: Не можам да претпоставам дали владата ќе биде предложена до понеделник

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Лидерот на СДСМ Зоран Заев не верува дека до крајот на денов или, пак, у... повеќе...

 
Раководството на Обединети за Македонија на средба со градоначалникот Жерновски

Раководството на Обединети за Македонија на средба со градоначалникот Жерновски

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Претставници на Обединети за Македонија, предводени од претседателот на ... повеќе...

Спасовски: Враќање на дијалогот меѓу  работниците, работодавачите и Владата

Спасовски: Враќање на дијалогот меѓу работниците, работодавачите и Владата

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Генералниот секретар на СДСМ Оливер Спасовски изјави дека се залагаат да... повеќе...

Груевски: ПЕТ центарот во Скопје е единствена ваква институција во регионот

Груевски: ПЕТ центарот во Скопје е единствена ваква институција во регионот

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - ЈЗУ Универзитетски институт за позитронско емисиона томографија (ПЕТ Цен... повеќе...

Средба Ахмети - Бејли во Амбасадата на САД

Средба Ахмети - Бејли во Амбасадата на САД

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Претседателот на Демократсата унија за интеграција Али Ахмети денеска во... повеќе...

Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Иванов по средбата со папата Франциск: Унапредување на соработката меѓу Македонија и Ватикан

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Унапредување на соработката меѓу Република Македонија и Ватикан, предизв... повеќе...

Груевски: Некои партии во служба на СДСМ може ќе станат дел од новата влада

Груевски: Некои партии во служба на СДСМ може ќе станат дел од новата влада

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ијави дека не би го зачудило докол... повеќе...

Српската амбасадорка на разговор во МНР за Живаљевиќ

Српската амбасадорка на разговор во МНР за Живаљевиќ

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Министерството за надворешни работи (МНР) денеска на разговор ја повика ... повеќе...

Швајцарија со нова тригодишна стратегија за поддршка на Македонија

Швајцарија со нова тригодишна стратегија за поддршка на Македонија

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Швајцарија најавува продолжување на поддршката за Македонија со нова три... повеќе...

Мета: Изборната коалиција со МАЕИ, договор за застапување на македонската заедница во државите институции

Мета: Изборната коалиција со МАЕИ, договор за застапување на македонската заедница во државите институции

Корча, 26 мај 2017 (МИА) - Социјалистичкото движење за интеграција, во Корча ги претстави канидатите... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ поскоро да овозможи локални и предвремени парламемтарни избори

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ поскоро да овозможи локални и предвремени парламемтарни избори

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - СДСМ да собере храброст и што е можно поскоро да овозможи одржување редо... повеќе...

Иванов на аудиенција кај папата Франциско

Иванов на аудиенција кај папата Франциско

Рим, 26 мај 2017 (МИА) -  Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов  денеска во Ватикан беш... повеќе...

СДСМ: Новата Влада ќе ги придвижи интеграциските процеси

СДСМ: Новата Влада ќе ги придвижи интеграциските процеси

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - СДСМ преку пишано соопштение до медиумите реагира на денешната изјава на... повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не може да говири за економија и развој

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ не може да говири за економија и развој

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Цела Македонија го виде домаќинлукот на СДС кој е најубаво изразен во ре... повеќе...

СДСМ: Новата Влада ќе спроведува одговорни економски политики

СДСМ: Новата Влада ќе спроведува одговорни економски политики

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - СДСМ преку пишано соопштение информира дека за неколку дена ќе се формир... повеќе...

Заврши реконструцијата на патот Битола – Ресен – Буково

Заврши реконструцијата на патот Битола – Ресен – Буково

Ресен, 25 мај 2017 (МИА) – Заврши целосната реконструкција на регионалниот пат Битола – Ресен – Буко... повеќе...

Битола ќе добие модерен стадион

Битола ќе добие модерен стадион

Битола, 25 мај 2017 (МИА) – Градоначалникот на Битола Владимир Талевски и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Нико... повеќе...