• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Култура

Отворање на 46. Државен фестивал на непрофесионален филм

Отворање на 46. Државен фестивал на непрофесионален филм

Охрид, 26 мај 2017 (МИА) - Со проекција на филмови од официјалната селекција, вечерва во амфитеатаро... повеќе...

 
Промовирана стрип сликовница „Девојче на месечината” од Александар Стеванов

Промовирана стрип сликовница „Девојче на месечината” од Александар Стеванов

Штип, 26 мај 2017 (МИА) - Стрип сликовница „Девојче на месечината” на штипскиот стрип уметник Алекса... повеќе...

„Нонча Камишова - нејзината борба“ - премиера на Младинско драмско студио „Словото“ од Велес

„Нонча Камишова - нејзината борба“ - премиера на Младинско драмско студио „Словото“ од Велес

Велес 26 мај 2017 (МИА) - Младинското драмско студио „Словото“ од Велес под водство  на Весна Димитр... повеќе...

Промовирана книгата  „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред и мир“ на Марјан Кицев

Промовирана книгата „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред и мир“ на Марјан Кицев

Кавадарци, 26 мај 2017 (МИА) - Книгата „Превенција и репресија за казнените дела против јавниот ред ... повеќе...

Во Кочани се одржа 43. детски поетски фестивал „Мајски цвет“

Во Кочани се одржа 43. детски поетски фестивал „Мајски цвет“

Кочани, 26 мај 2017 (МИА) - Во организација на библиотеката „Искра“ и литературниот клуб „Копнеж“ од... повеќе...

Истражувања на локалитетот Градиште кај селото Младо Нагоричане

Истражувања на локалитетот Градиште кај селото Младо Нагоричане

Куманово, 26 мај 2017 (МИА) - Продолжија истражувањата на локалитетот Градиште кај селото Младо Наго... повеќе...

Битолскиот театар гостува во Канада

Битолскиот театар гостува во Канада

Битола, 26 мај 2017 (МИА) - Актери од НУ Народен театар-Битола вечер во Meadowvale theatre во Торонт... повеќе...

Претставата „Преспанска модна ревија“ премиерно изведена во Ресен

Претставата „Преспанска модна ревија“ премиерно изведена во Ресен

Ресен, 26 мај 2017 (МИА) – Во организација на Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен синоќа прем... повеќе...

Промоција на стрип-сликовницата „Девојче на Месечината“

Промоција на стрип-сликовницата „Девојче на Месечината“

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“ во Штип денеска ќе промовир... повеќе...

Детски лирски треперења во Охрид

Детски лирски треперења во Охрид

Охрид, 26 мај 2017 (МИА) - Во организација на Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија... повеќе...

„Бакнати од сонцето“ мултимедијален проект за лицата со попреченост

„Бакнати од сонцето“ мултимедијален проект за лицата со попреченост

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, вечер ќе би... повеќе...

Револуционерни песни и фадо на ОФФест

Револуционерни песни и фадо на ОФФест

Скопје, 26 мај 2017 (МИА) - На ОФФест вечер во Македонскиот народен театар настапуваат „Бела Чао“ и ... повеќе...

Промовирани нови 29 дела од две едиции на капиталниот проект на Владата

Промовирани нови 29 дела од две едиции на капиталниот проект на Владата

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Нови 29 дела од едициите „Врвови на светската филозофија, историја и пси... повеќе...

Промовирана „Мојата македонска приказна“ од Ацо Станкоски

Промовирана „Мојата македонска приказна“ од Ацо Станкоски

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Книгата „Мојата македонска приказна“ од академскиот сликар и публицист А... повеќе...

 „Напиши љубов во 140 карактери“ - награден конкурс на „Рацинови средби“

„Напиши љубов во 140 карактери“ - награден конкурс на „Рацинови средби“

Велес 25 мај 2017 (МИА) - Здружението на граѓани „ФАД Стоби“, во својство на организатор на 54. „Рац... повеќе...

 „Штип и Париз преку фреквенцијата на уметноста“ пред француската публика

„Штип и Париз преку фреквенцијата на уметноста“ пред француската публика

Штип 25 мај 2017 (МИА) - Ангеле Михајловски, пијанист од Музичката акедмија при универзитетот „Гоце ... повеќе...

Тринаесет претстави на 53. ДАФ

Тринаесет претстави на 53. ДАФ

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Тринаесет претстави ќе се натпреваруваат на 53. Драмски аматерски фестив... повеќе...