• A-
  • A
  • A+

вторник, 22 август 2017, 

Скопје

Дебармаалци протестираа за безбедни улици

Дебармаалци протестираа за безбедни улици

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Граѓаните на скопско Дебар Маало вечерва протестираа со барање Општин... повеќе...

 
Почнува 8. Меѓународен акварелен симпозиум на општина Карпош

Почнува 8. Меѓународен акварелен симпозиум на општина Карпош

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Осмиот Меѓународен акварелен симпозиум на општина Карпош ќе се одржув... повеќе...

Коце Трајановски даде отчет за сработеното

Коце Трајановски даде отчет за сработеното

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Во изминативе четири години работев транспарентно, напорно и посветен... повеќе...

Делови од Карпош и Ѓорче Петров утре без струја

Делови од Карпош и Ѓорче Петров утре без струја

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Од 8:30 до 9 часот и од 13 до 14 часот утре без електрична енергија ќ... повеќе...

Реконструирана улицата „Браќа Чакреви“ во Ѓорче Петров

Реконструирана улицата „Браќа Чакреви“ во Ѓорче Петров

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Улицата „Браќа Чакреви“ во општината Ѓорче Петров со должина од 330 м... повеќе...

Продолжува времениот сообраќаен режим на ул.„Тодор Александров“

Продолжува времениот сообраќаен режим на ул.„Тодор Александров“

Скопје, 21 август 2017 (МИА) - Поради изведување градежни работи за асфалтирање на коловозот продолж... повеќе...

Продолжува времениот сообраќаен режим на ул.„Тодор Александров“

Продолжува времениот сообраќаен режим на ул.„Тодор Александров“

Скопје, 20 август 2017 (МИА) - Поради изведување градежни работи за асфалтирање на коловозот, се про... повеќе...

„Бајага и Инструктори“ на „Супер Скопје“

„Бајага и Инструктори“ на „Супер Скопје“

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Во рамки на новата музичка манифестација „Супер Скопје“ вечер на Кејо... повеќе...

ЈП ПОЦ со иницијатива за преземање на сите паркиралишта во општина Центар

ЈП ПОЦ со иницијатива за преземање на сите паркиралишта во општина Центар

Скопје, 18 август 2017 (МИА) - ЈП Паркинзи на општина Центар почнува иницијатива за преземање на сит... повеќе...

Се чистат дивите депонии во општина Кисела Вода

Се чистат дивите депонии во општина Кисела Вода

Скопје, 17 август 2017 (МИА) - Во општина Кисела Вода денеска почна акција за чистење диви депонии, ... повеќе...

Делови од Гази Баба, Кисела Вода и Сарај утре без струја

Делови од Гази Баба, Кисела Вода и Сарај утре без струја

Скопје, 17 август 2017 (МИА) - Дел од корисниците од скопската населба Керамидница утре од 7:55 до 1... повеќе...

ЈП „Паркови и зеленило“ ќе сече чемпрес на улицата „Македонија“

ЈП „Паркови и зеленило“ ќе сече чемпрес на улицата „Македонија“

Скопје, 17 август 2017 (МИА) - Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ утре ќе сечат едно суво дрво од ви... повеќе...

Собрани над 4 тони опасен отпад во општина Аеродром

Собрани над 4 тони опасен отпад во општина Аеродром

Скопје, 17 август 2017 (МИА) - Околу 4 тони опасен отпад е собран во еко-акцијата што летово ја орга... повеќе...

Привремен сообраќаен режим на улица „Тодор Александров“ и на околните улички

Привремен сообраќаен режим на улица „Тодор Александров“ и на околните улички

Скопје, 16 август 2017 (МИА) - Наредните четири дена на улицата „Тодор Александров“ и на околните ул... повеќе...

Без струја утре повеќе делови на Скопје

Без струја утре повеќе делови на Скопје

Скопје, 16 август 2017 (МИА) - Без електрична енергија утре од 13:00 до 16:00 часот ќе бидат корисни... повеќе...

Реконструкција на подот на спортска сала во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

Реконструкција на подот на спортска сала во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

Скопје, 15 август 2017 (МИА) - Општина Кисела Вода информира дека почна реконструкцијата на подот на... повеќе...

Се гради тротоар на патот Радишани–Побожје

Се гради тротоар на патот Радишани–Побожје

Скопје, 15 август 2017 (МИА) - Општина Бутел ја почна изградбата на тротоар на патот Радишани–Побожј... повеќе...