• A-
  • A
  • A+
понеделник, 27 март 2017, 

Енергетика

ЕВН Македонија се приклучува на акцијата „Час на планетата Земја“

ЕВН Македонија се приклучува на акцијата „Час на планетата Земја“

Скопје, 24 март 2017 (МИА) - ЕВН Македонија соопшти дека со симболично исклучување на електричната е... повеќе...

 
Во јануари 79 отсто од струјата обезбедена од домашни извори

Во јануари 79 отсто од струјата обезбедена од домашни извори

Скопје, 24 март 2017 (МИА) - Во Македонија во јануари годинава вкупно се потрошени 914.376 МWh елект... повеќе...

Работилница за воспоставување организиран пазар на електрична енергија

Работилница за воспоставување организиран пазар на електрична енергија

Скопје, 24 март 2017 (МИА) - Работилница за воспоставување на организиран пазар на електрична енерги... повеќе...

Бензините и дизелот поевтинуваат за два денара

Бензините и дизелот поевтинуваат за два денара

Скопје, 21 март 2017 (МИА) - Бензините и дизел горивата од полноќ ќе поевтинат за два денари по лита... повеќе...

Бензините и дизелот поевтинуваат за два денара

Бензините и дизелот поевтинуваат за два денара

Скопје, 21 март 2017 (МИА) - Бензините и дизел горивата од полноќ ќе поевтинат за два денари по лита... повеќе...

Изградбата на гасоводот Неготино-Битола според планираната динамика

Изградбата на гасоводот Неготино-Битола според планираната динамика

Кавадарци, 17 март 2017 (МИА) – Во тек е изградбата на магистралниот гасовод од Неготино преку Кавад... повеќе...

ЕВН ќе ја води имплементацијата на енергетскиот менаџмент во компаниите

ЕВН ќе ја води имплементацијата на енергетскиот менаџмент во компаниите

Скопје, 17 март 2017 (МИА) - Воведувањето систем за управување со енергија и имплементација на ста... повеќе...

За две години најголем дел од Македонија ќе биде приклучен на гасоводот

За две години најголем дел од Македонија ќе биде приклучен на гасоводот

Тетово, 14 март 2017 (МИА) - За две години, ако се биде во ред, најголем дел од Македонија ќе биде п... повеќе...

Магистралниот гасовод Скопје-Гостивар во изградба

Магистралниот гасовод Скопје-Гостивар во изградба

Скопје, 14 март 2017 (МИА) - Во тек се градежни работи на магистралниот гасовод Скопје-Тетово-Гостив... повеќе...

Без струја дел од Кисела Вода, Аеродром, Чаир и Ѓорче Петров

Без струја дел од Кисела Вода, Аеродром, Чаир и Ѓорче Петров

Скопје, 13 март 2017 (МИА) - Поради технички зафати во електро-мрежата без елетрична енергија утре ќ... повеќе...

ЕЛЕМ ќе увезува струја по пониска цена од производната

ЕЛЕМ ќе увезува струја по пониска цена од производната

Скопје, 10 март 2017 (МИА) - АД ЕЛЕМ ќе увезе 32.710 мегават-часови електрична енергија во период од... повеќе...

Без струја повеќе делови од Скопје

Без струја повеќе делови од Скопје

Скопје, 9 март 2017 (МИА) - Поради технички зафати во електромрежата без електрична енергија утре ќе... повеќе...

Бензинот поскапува за половина, дизелот за 1,5 денари

Бензинот поскапува за половина, дизелот за 1,5 денари

Скопје, 6 март 2017 (МИА) - Бензините од ноќеска на полноќ поскапуваат за половина денар, а цената н... повеќе...

Почна процесот за реализација на секундарен и терцијарен гасовод

Почна процесот за реализација на секундарен и терцијарен гасовод

Скопје, 4 март 2017 (МИА) -  Огласите за изградба на секундарниот и терцијарниот гасовод преку јавно... повеќе...

Мицкоски: ЕЛЕМ нема да бара зголемување на цената на струјата

Мицкоски: ЕЛЕМ нема да бара зголемување на цената на струјата

Скопје, 3 март 2017 (МИА) - АД Електрани на Македонија нема да бара зголемување на цената на електри... повеќе...

Студија на МЕА за еколошки одржлива структура за греење

Студија на МЕА за еколошки одржлива структура за греење

Скопје, 2 март 2017 (МИА) - Македонската енергетска асоцијација (МЕА) денеска ќе ја презентира студи... повеќе...

Саем за градежништво: Енергетската ефикасност двигател на економскиот развој

Саем за градежништво: Енергетската ефикасност двигател на економскиот развој

Скопје, 28 февруари 2017 (МИА) - Оптималното искористување на ресурсите и на енергијата во домовите ... повеќе...