• A-
  • A
  • A+
сабота, 17 март 2018, 

Земјоделство

Николовски: Преку Мешовитиот комитет работиме на изнаоѓање трајно решение за брашното

Николовски: Преку Мешовитиот комитет работиме на изнаоѓање трајно решение за брашното

Скопје, 17 март 2018 (МИА) - Македонија преку Мешовитиот комитет работи на изнаоѓање трајно и систем... повеќе...

 
Платежната агенција ќе биде подостапна за земјоделците

Платежната агенција ќе биде подостапна за земјоделците

Крива Паланка, 17 март 2018,(МИА) - Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделствот... повеќе...

Србија најавува контра мерки ако до 14 април не се најде трајно решение за брашното

Србија најавува контра мерки ако до 14 април не се најде трајно решение за брашното

Белград, 17 март 2018 (МИА) - Ако до 14 април не се најде трајно решение за извозот на брашното во М... повеќе...

По 70 години реновирана метеоролошката станица во Крива Паланка

По 70 години реновирана метеоролошката станица во Крива Паланка

Крива Паланка, 17 март 2018 (МИА) - По 70 години од изградбата, метеоролошката станица во Крива Пала... повеќе...

Презентација на реновираната метеоролошка станица во Крива Паланка

Презентација на реновираната метеоролошка станица во Крива Паланка

Скопје, 17 март 2018 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски... повеќе...

АХВ: Тешки метали и трихинелоза кај дивечот

АХВ: Тешки метали и трихинелоза кај дивечот

Скопје, 16 март 2018 (МИА) - Да не се јаде црниот дроб од дивeчот зашто содржи поголема количина теш... повеќе...

Атанасов: Нема отстапувања во составот на чоколадите за деца

Атанасов: Нема отстапувања во составот на чоколадите за деца

Скопје, 16 март 2018 (МИА) - Неофицијална изјава, базирана на неофицијални податоци, вака денеска ди... повеќе...

АХВ:Во црниот дроб на дивечот присутни големи концентрации на тешки метали

АХВ:Во црниот дроб на дивечот присутни големи концентрации на тешки метали

Скопје, 16 март 2018 (МИА) - И до десет пати поголеми концентрации на тешки метали од дозволените во... повеќе...

Нивото на Охридското Езеро три сантиметри над максимумот

Нивото на Охридското Езеро три сантиметри над максимумот

Скопје, 16 март 2018 (МИА) -  Нивото на Охридско Езеро е три сантиметри над дозволениот максимален в... повеќе...

АХВ: Нема отстапувања во безбедноста и квалитетот на чоколадите во Македонија

АХВ: Нема отстапувања во безбедноста и квалитетот на чоколадите во Македонија

Скопје, 15 март 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) врши редовни контроли на чоко... повеќе...

Одржана првата седница на Мешовитиот комитет на Македонија и Србија

Одржана првата седница на Мешовитиот комитет на Македонија и Србија

Белград, 15 март 2018 (МИА) - Во Белград денеска се одржа првата седница на Мешовитиот комитет на Ма... повеќе...

АХВ: Нема отстапувања во безбедноста и квалитетот на чоколадите во Македонија

АХВ: Нема отстапувања во безбедноста и квалитетот на чоколадите во Македонија

Скопје, 15 март 2018 (МИА) - Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) врши редовни контроли на чоко... повеќе...

Почнува вакцинацијата против „јазлеста кожа“

Почнува вакцинацијата против „јазлеста кожа“

Скопје, 15 март 2018 (МИА) - Од денеска почнува вакцинацијата на говедата против болеста „јазлеста к... повеќе...

Од утре вакцинација против „јазлеста кожа“

Од утре вакцинација против „јазлеста кожа“

Скопје, 14 март 2018 (МИА) - Од утре почнува вакцинацијата на говедата против болеста „јазлеста кожа... повеќе...

Од утре вакцинација против „јазлеста кожа“

Од утре вакцинација против „јазлеста кожа“

Скопје, 14 март 2018 (МИА) - Од утре почнува вакцинацијата на говедата против болеста „јазлеста кожа... повеќе...

Проверка на искористувањето на земјоделските субвенции

Проверка на искористувањето на земјоделските субвенции

Скопје, 14 март 2018 (МИА) - Раководителот на Секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ во Скопје ... повеќе...

Ќе се подобрува системот за сметководствени податоци на земјоделските стопанства

Ќе се подобрува системот за сметководствени податоци на земјоделските стопанства

Скопје, 14 март 2018 (МИА) - Прецизни податоци за рентабилноста на фармите, производствените трошоци... повеќе...

Мозаик

Поради премногу смеење завршила в болница

Обожавателка на комичарот Мајкл Мекинтаер завршила...

Двојникот на Мистер Бин е во Бугарија

Најголемиот комичар на денешното време Ројан Аткин...

Како да се продолжи „рокот на траење“ на кожните чевли

Кожните чевли за да траат подолго треба соодветно ...

Роналдо ја претстави новата колекција на долна облека ЦР7

Најдобриот фудбалер на светот, Кристијано Роналдо ...

Чудни правила за полагање возачки испити во светот

Во сите земји ширум светот не е иста пракса за пол...