• A-
  • A
  • A+

среда, 26 април 2017, 

Здравство

Дебата за Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје и права 2010-2020

Дебата за Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје и права 2010-2020

Скопје, 26 април 2017 (МИА) - Да се преземат тематски мерки со цел до крајот на 2020 година да се ре... повеќе...

 
„Гранит“ и „Бетон“’ ќе го градат новиот Клинички центар во Скопје

„Гранит“ и „Бетон“’ ќе го градат новиот Клинички центар во Скопје

Скопје, 23 април 2017 (МИА) - Новиот Клинички центар во Скопје во вредност од 72 милиони евра ќе го ... повеќе...

Тодоров: Вакцините се безбедни, да не се одложува вакцинирањето

Тодоров: Вакцините се безбедни, да не се одложува вакцинирањето

Скопје, 22 април 2017 (МИА) - Со воведувањето на поливалентните вакцини се направи сериозен позитиве... повеќе...

Тодоров: Вакцините се безбедни, родителите да не го одложуваат вакцинирањето

Тодоров: Вакцините се безбедни, родителите да не го одложуваат вакцинирањето

Скопје, 22 април 2017 (МИА) - Со воведувањето на поливалентните вакцини се направи сериозен позитиве... повеќе...

Европска недела на имунизација „Заштити, спречи, вакцинирај!“

Европска недела на имунизација „Заштити, спречи, вакцинирај!“

Скопје, 22 април 2017 (МИА) - Под мотото „Заштити, спречи, вакцинирај!“ во Македонија денеска ќе бид... повеќе...

ЗД Скопје: Сите служби во Поликлиниката Ченто работат и покрај водоводен дефект во нејзина близина

ЗД Скопје: Сите служби во Поликлиниката Ченто работат и покрај водоводен дефект во нејзина близина

Скопје, 19 април 2017 (МИА) - Сите служби во Поликлиниката Ченто работат и нема прекин во давање на ... повеќе...

Вакцинирањето со МРП да не се одложува, вакцината е безбедна

Вакцинирањето со МРП да не се одложува, вакцината е безбедна

Скопје, 19 април 2018 (МИА) - Родителите не треба да го одложуваат вакцинирањето на децата со вакцин... повеќе...

Костовска: Родителите да не го одложуваат вакцинирањето на децата со МРП, вакцината е безбедна

Костовска: Родителите да не го одложуваат вакцинирањето на децата со МРП, вакцината е безбедна

Скопје, 19 април 2017 (МИА) - Родителите не треба да го одложуваат вакцинирањето на децата со вакцин... повеќе...

Здружението Хемо - Вил Илинден го одбележа Светскиот ден за хемофилија

Здружението Хемо - Вил Илинден го одбележа Светскиот ден за хемофилија

Скопје, 18 април 2017 (МИА) - Во Република Македонија се регистрирани 320 лица со хемофилија, од кои... повеќе...

Втор конгрес за хематологија во Скопје

Втор конгрес за хематологија во Скопје

Скопје, 18 април 2017 (МИА) - Втор конгрес за хематологија ќе се одржи од денеска до 20 април во Ско... повеќе...

На „Ало докторе“ 1.375 повици за една недела

На „Ало докторе“ 1.375 повици за една недела

Скопје, 18 април 2017 (МИА) - На телефонската линија „Ало докторе“ минатата недела медицински совет ... повеќе...

Здравствен дом Скопје со дежурни служби за празниците

Здравствен дом Скопје со дежурни служби за празниците

Скопје, 14 април 2017 (МИА) - Службите на Здравствен дом Скопје за претстојните празнични денови ќе ... повеќе...

Здравствен дом Скопје со дежурни служби за празниците

Здравствен дом Скопје со дежурни служби за празниците

Скопје, 13 април 2017 (МИА) - Службите на Здравствен дом Скопје за претстојните празнични денови ќе ... повеќе...

Министерот Тодоров во еднодневна посета на  Унгарија

Министерот Тодоров во еднодневна посета на Унгарија

Скопје, 12 април 2017 (МИА) - Министерот за здравство Никола Тодоров во рамки на еднодневната посета... повеќе...

Почина прим. д-р Христо Христов, основоложник на Одделението за уво, грло и нос во Битола

Почина прим. д-р Христо Христов, основоложник на Одделението за уво, грло и нос во Битола

Скопје, 11 април 2017 (МИА) - Почина примариус д-р Христо Христов (90), оториноларинголог и основопо... повеќе...

МЗ: Фрлањето отрови за кучиња-скитници е опасно и за луѓето

МЗ: Фрлањето отрови за кучиња-скитници е опасно и за луѓето

Скопје, 11 април 2017 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека зачестеното фрлање отрови за ... повеќе...

МЗ: Фрлањето отрови за кучиња-скитници опасно по здравјето на луѓето

МЗ: Фрлањето отрови за кучиња-скитници опасно по здравјето на луѓето

Скопје, 11 април 2017 (МИА) - Министерството за здравство соопшти дека зачестеното фрлање отрови за ... повеќе...