• A-
  • A
  • A+
вторник, 17 октомври 2017, 

Економија

Економската состојба на деловните субјекти подобрена, се очекува раст на вработувањата

Економската состојба на деловните субјекти подобрена, се очекува раст на вработувањата

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Економската состојба на деловните субјекти минатиот месец била попо... повеќе...

 
Дизелот и Еуросупер 95 поевтинуваат за половина денар

Дизелот и Еуросупер 95 поевтинуваат за половина денар

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, на дизелот ЕУРОДИЗ... повеќе...

Самит 100: Регионот да ги искористи европските фондови за изградба на транспортните коридор

Самит 100: Регионот да ги искористи европските фондови за изградба на транспортните коридор

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) – Регионот на ЈИЕ има можност во процесот на придружување кон ЕУ да г... повеќе...

Дуално образование за поголема вработеност на младите

Дуално образование за поголема вработеност на младите

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Германските инвеститори во Македонија веќе ги прошируваат капацитет... повеќе...

Самит 100: Економско поврзување и стабилноста клучни за развој на Западен Балкан

Самит 100: Економско поврзување и стабилноста клучни за развој на Западен Балкан

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА) - Преку економско и транспортно поврзување, но и со политичко и безбе... повеќе...

Почна „Самитот 100“ во Скопје

Почна „Самитот 100“ во Скопје

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА)  - Над 150 бизнис лидери од Југоисточна Европа, четворица премиери од... повеќе...

На „Самит 100“ во Скопје над 150 бизнис лидери од ЈИЕ и четворица премиери

На „Самит 100“ во Скопје над 150 бизнис лидери од ЈИЕ и четворица премиери

Скопје, 16 октомври 2017 (МИА)  - Над 150 бизнис лидери од Југоисточна Европа, четворица премиери од... повеќе...

Администрацијата да функционира и во услови на чести изборни циклуси, бара бизнис заедницата

Администрацијата да функционира и во услови на чести изборни циклуси, бара бизнис заедницата

Скопје, 15 октомври 2017 (МИА) - И во услови на чести изборни циклуси, основно барање на деловната з... повеќе...

Над 150 бизнис лидери од ЈИЕ и четворица премиери на „Самит 100“ во Скопје

Над 150 бизнис лидери од ЈИЕ и четворица премиери на „Самит 100“ во Скопје

Скопје, 15 октомври 2017 (МИА)  - Над 150 бизнис лидери од Југоисточна Европа, четворица премиери од... повеќе...

БЕГ: Од утре почнува регуларниот период од грејната сезона во Скопје

БЕГ: Од утре почнува регуларниот период од грејната сезона во Скопје

Скопје, 14 октомври 2017 (МИА) - Од утре почнува регуларниот период од годинашнава грејна сезона ког... повеќе...

Одбележување на Светскиот ден на храната и борба против гладта

Одбележување на Светскиот ден на храната и борба против гладта

Скопје, 14 октомври 2017 (МИА) - Заменик директорот на Агенција за храна и ветеринарство Фирус Мемед... повеќе...

Македонските туристички потенцијали претставени на саем во Италија

Македонските туристички потенцијали претставени на саем во Италија

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) -  Туристичките потенцијали на Македонија се претставени на меѓународ... повеќе...

ССК: Зацврстување на бизнис релациите со Украина

ССК: Зацврстување на бизнис релациите со Украина

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Извршниот директор на Сојузот на стопански комори на Македонија (СС... повеќе...

МЕПСО ја модернизираше опремата во ТС „Струга“

МЕПСО ја модернизираше опремата во ТС „Струга“

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - МЕПСО изврши ревитализација на високонапонска опрема во 110/х килов... повеќе...

Зголемен прометот во индустријата

Зголемен прометот во индустријата

Скопје, 13 септември 2017 (МИА) - Прометот во индустријата во август годинава во однос на август лан... повеќе...

Подобрена состојбата во трговијата на мало во третиот квартал

Подобрена состојбата во трговијата на мало во третиот квартал

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторо... повеќе...

Цените на производителите на индустриски производи во август повисоки за 2,7 отсто

Цените на производителите на индустриски производи во август повисоки за 2,7 отсто

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Според податоците на Државниот завод за статистика, во август 2017,... повеќе...