• A-
  • A
  • A+
четврток, 19 октомври 2017, 

Екологија

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден надзор на Казандол

Државниот инспекторат за животна средина изврши вонреден надзор на Казандол

Скопје, 18 октомври 2017 (МИА) - Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) информира дека на 3... повеќе...

 
Од идната година ќе се затворат седум општински депонии во Источиот и Североисточниот регион

Од идната година ќе се затворат седум општински депонии во Источиот и Североисточниот регион

Делчево, 18 октомври 2017 (МИА) - Источниот и Североисточниот регион први почнуваат со имплементациј... повеќе...

Изработка на национални црвени листи во Република Македонија

Изработка на национални црвени листи во Република Македонија

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - Во Република Македонија почнува изработката на националните црвени ... повеќе...

Ќе се сечат самоникнати и суви дрвја во Центар

Ќе се сечат самоникнати и суви дрвја во Центар

Скопје, 13 октомври 2017 (МИА) - ЈП „Паркови и зеленило“-Скопје информира дека денеска и во наредини... повеќе...

ЛИ 2017/ Кандидатите за градоначалник на Скопје потпишаа изјава за „Платформата за чист воздух“

ЛИ 2017/ Кандидатите за градоначалник на Скопје потпишаа изјава за „Платформата за чист воздух“

Скопје, 12 октомври 2017 (МИА) - Шест од осумте кандидати за градоначалник на Град Скопје денеска ја... повеќе...

Екологистите од „Охрид СОС“ со Платформа до идниот градоначалник за „Зелен и современ Охрид“

Екологистите од „Охрид СОС“ со Платформа до идниот градоначалник за „Зелен и современ Охрид“

Охрид, 11 октомври 2017 (МИА) - Граѓанската иницијатива „Охрид СОС“ до кандидатите за градоначалник ... повеќе...

Дебата: Неопходен интегриран пристап за почист воздух

Дебата: Неопходен интегриран пристап за почист воздух

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) -  Борбата со загадувањето е борба која треба да ја водиме сите. Не м... повеќе...

Макрадули: „Југохром“ ќе биде рестартиран во фази

Макрадули: „Југохром“ ќе биде рестартиран во фази

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Комбинатот „Југохром“ може да се рестартира во фази и само по испол... повеќе...

Макрадули: Отворањето на „Југохром“ во фази, по исполнување на еколошките стандарди

Макрадули: Отворањето на „Југохром“ во фази, по исполнување на еколошките стандарди

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Комбинатот „Југохром“ може да се рестартира во фази и само по испол... повеќе...

Зголемено нивото на Дојранско езеро

Зголемено нивото на Дојранско езеро

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Дојранското Езеро и денеска бележи драстично зголемување на нивото,... повеќе...

Конференција „ДОМ и Европските зелени против рудниците на смртта!“

Конференција „ДОМ и Европските зелени против рудниците на смртта!“

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Конференција на тема „ДОМ и Европските зелени против рудниците на с... повеќе...

Јавна дебата за загадувањето на воздухот

Јавна дебата за загадувањето на воздухот

Скопје, 10 октомври 2017 (МИА) - Во Младинскиот културен центар во Скопје денеска ќе се одржи јавнат... повеќе...

Вонредни ноќни надзори на Инспекторатот за животна средина во Карпош и Ѓорче Петров

Вонредни ноќни надзори на Инспекторатот за животна средина во Карпош и Ѓорче Петров

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) -  Диви сметлишта на разновиден комунален смет, што на места е опожаре... повеќе...

Трибина: Државата, компаниите и нво секторот со заеднички акции за справување со климатските птомени

Трибина: Државата, компаниите и нво секторот со заеднички акции за справување со климатските птомени

Скопје, 9 октомври 2017 (МИА) - Заеднички залагања на државата, компаниите, невладиниот сектор и гра... повеќе...

Конференција за општествено одговорни бизниси - акција за клима

Конференција за општествено одговорни бизниси - акција за клима

Тетово, 9 октомври 2017 (МИА) - Во рамки на климатскиот проект „CityTree“, денеска во Тетово ќе се о... повеќе...

„Уметност од отпад“ - зелен камп во Дојран

„Уметност од отпад“ - зелен камп во Дојран

Дојран, 6 октомври 2017 (МИА) - „Уметност од отпад“ е мотото на тридневниот зелен камп што денеска п... повеќе...

Средба на Макрадули со јапонската амбасадорка Ханеда

Средба на Макрадули со јапонската амбасадорка Ханеда

Скопје, 6 октомври 2017 (МИА) - Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Ма... повеќе...

Мозаик

Турската полиција ослободи 7.500 жаби одземени од ловокрадци

Турската полиција пушти на слобода околу 7.500 жаб...

Седум соништа кои претскажуваат свадба

На сите ни се случило да сонуваме нешто за коешто ...

Како државите ги добиле своите називи

Едно неодамнешно истражување спроведено во Оксфорд...

Алкотраз - ноќен клуб во кој е дозволено да „прошверцувате“ пијалак

Првиот лондонски коктел бар Алкотраз, кој е инспир...

Објавени најстрашните локации во Англија во пресрет на Ноќта на вештерките

Здружението Инглиш херитејџ објави список на некол...