• A-
  • A
  • A+
вторник, 23 јануари 2018, 

Телекомуникации

Изменет сообраќаен режим за време на манифестацијата за Водици

Изменет сообраќаен режим за време на манифестацијата за Водици

Скопје, 19 јануари 2018 (МИА) - Посебен сообраќаен режим на неколку сообраќајници во центарот на Ско... повеќе...

 
Изменет сообраќаен режим за Водици во Скопје

Изменет сообраќаен режим за Водици во Скопје

Скопје, 18 јануари 2018 (МИА) - Посебен сообраќаен режим на неколку сообраќајници во центарот на Ско... повеќе...

Сообраќајот на патиштата по влажни коловози, слаб снег на Попова Шапка

Сообраќајот на патиштата по влажни коловози, слаб снег на Попова Шапка

Скопје, 17 јануари 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег ... повеќе...

Сообраќајот по влажни коловози, слаб снег на Шапка, Маврово и Стража

Сообраќајот по влажни коловози, слаб снег на Шапка, Маврово и Стража

Скопје, 13 јануари 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози. Снег ... повеќе...

Поради сообраќајка во прекин патот Куманово-Липково, магла на дел од патиштата

Поради сообраќајка во прекин патот Куманово-Липково, магла на дел од патиштата

Скопје, 12 јануари 2018 (МИА) - Поради сообраќајна незгода во прекин е сообраќајот на регионалниот п... повеќе...

Намалена видливост на патниот правец Тетово - село Гајре и на превојот Стража

Намалена видливост на патниот правец Тетово - село Гајре и на превојот Стража

Скопје, 10 јануари 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта вечерва се одвива по наместа влажни... повеќе...

Сообраќајот по суви коловози на пониските и влажни коловози на повисоките места

Сообраќајот по суви коловози на пониските и влажни коловози на повисоките места

Скопје, 7 јануари 2018 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози на пониск... повеќе...

Изградба и реконструкција на 700 километри патна мрежа и нови пруги

Изградба и реконструкција на 700 километри патна мрежа и нови пруги

Скопје, 5 јануари 2018 (МИА) -  Анекси на договори за продoлжување на роковите за изградба на трите ... повеќе...

Годинава 139 загинати во 7.330 сообраќајки во Македонија

Годинава 139 загинати во 7.330 сообраќајки во Македонија

Скопје, 22 декември 2017 (МИА) – Поради непочитување на правилата за ограничување на брзината и за д... повеќе...

Во прекин железничкиот товарен сообраќај (ДПЛ)

Во прекин железничкиот товарен сообраќај (ДПЛ)

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Железничкиот товарен сообраќај во Македонија е во целосен прекин од... повеќе...

Сообраќајот по влажни коловози, на повисоките места снег

Сообраќајот по влажни коловози, на повисоките места снег

Скопје, 10 декември 2017 (МИА) - Сообраќајот на патиштата се одвива по влажни коловози, а на некои о... повеќе...

Магла на Стража и Плетвар, девијација на патот Делчево-М. Каменица

Магла на Стража и Плетвар, девијација на патот Делчево-М. Каменица

Скопје, 3 декември 2017 (МИА) - Намалена видливост поради магла од 30 до 50 метри утрово е забележан... повеќе...

Состанок на Кризниот штаб на општина Центар за состојбата со врнежите

Состанок на Кризниот штаб на општина Центар за состојбата со врнежите

Скопје, 1 декември 2017 (МИА) -  Кризниот штаб на општина Центар вечерва констатираше дека нема изле... повеќе...

Сообраќајот се одвива по влажни коловози

Сообраќајот се одвива по влажни коловози

Скопје, 15 ноември 2017 (МИА) - Сообраќајот на државните патишта се одвива по влажни коловози, соопш... повеќе...

Дипломатски клуб: Скопскиот аеродром да се преименува во „Киро Глигоров“

Дипломатски клуб: Скопскиот аеродром да се преименува во „Киро Глигоров“

Скопје, 10 ноември 2017 (МИА) - Дипломатскиот клуб – Скопје дава поддршка Скопскиот меѓународен аеро... повеќе...

Вајгл во Скопје на средби Џафери и партиските координатори (ДПЛ))

Вајгл во Скопје на средби Џафери и партиските координатори (ДПЛ))

Скопје, 9 ноември 2017 (МИА) - Известувачот за Македонија во Европскиот парламент, Иво Вајгл, денеск... повеќе...

Нормализиран сообраќајот на патниот правец  Дебар - Маврово

Нормализиран сообраќајот на патниот правец Дебар - Маврово

Скопје, 8 ноември 2017 (МИА) - Сообраќајот на патниот правец Дебар - Маврово вечерва е нормализиран,... повеќе...