• A-
  • A
  • A+
вторник, 12 декември 2017, 

Бизнис

Штипското здружение „Гласно-Текстилец“ забележа неправилности при исплатата на минималната плата

Штипското здружение „Гласно-Текстилец“ забележа неправилности при исплатата на минималната плата

Штип, 11 декември 2017 (МИА) - Констатирани се првите притисоци и злоупотреби со исплатата на минима... повеќе...

 
Превозници работат како туристички агенции

Превозници работат како туристички агенции

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Превозници со основна дејност „патнички транспорт“ работат како тур... повеќе...

Превозници работат како туристички агенции, нелојална конкуренција во хотелиерството и угостителството

Превозници работат како туристички агенции, нелојална конкуренција во хотелиерството и угостителството

Скопје, 11 декември 2017 (МИА) - Превозници со основна дејност „патнички транспорт“ работат како тур... повеќе...

Во Прилеп  специјално шоу на македонските фризери, бербери и козметичари

Во Прилеп специјално шоу на македонските фризери, бербери и козметичари

Прилеп, 10 декември 2017 (МИА) - Фризерски, козметички и берберски креации, на околу 200 претставниц... повеќе...

Швајцарски ФОС има план за рестартирање на ФЕНИ

Швајцарски ФОС има план за рестартирање на ФЕНИ

Скопје, 9 декември 2017 (МИА) - Швајцарскиот инвестициски фонд, ФОС, еден од потенцијалните инвестит... повеќе...

Турски производители на украсно цвеќе заинтересирани за соработка со македонски компании

Турски производители на украсно цвеќе заинтересирани за соработка со македонски компании

Скопје, 9 декември 2017 (МИА) - Турски компании од Анталија, производители на орнаментално, украсно ... повеќе...

Донев на собирот „Авантуристички туризам во Албанија“

Донев на собирот „Авантуристички туризам во Албанија“

Скопје, 8 декември 2017 (МИА) - Авантуристичкиот туризам не бара од земјите во регионот да се прилаг... повеќе...

Сардич МЦ: Казандол нема да врши загадување

Сардич МЦ: Казандол нема да врши загадување

Скопје, 8 декември 2017 (МИА) - Сардич МЦ ДООЕЛ Скопје компанијата која треба да стопанисува со Руда... повеќе...

Перковска: Текстилниот сектор ја исплаќа минималната плата

Перковска: Текстилниот сектор ја исплаќа минималната плата

Штип, 8 декември 2017 (МИА) - Работодавците во текстилната индустрија го чекаат одговорот од Владата... повеќе...

Скопскиот со најмногу издадени одобренија за градба, најмногу ќе се гради во Карпош и Ѓорче

Скопскиот со најмногу издадени одобренија за градба, најмногу ќе се гради во Карпош и Ѓорче

Скопје, 8 декември 2017 (МИА) - Четиристотини одобренија за градба се издадени во октомври годинава.... повеќе...

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на собир „Авантуристички туризам во Албанија“

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на собир „Авантуристички туризам во Албанија“

Скопје, 8 декември 2017 (МИА) - Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Алекса... повеќе...

Стапката на невработеност во третиот квартал 22,1 процент

Стапката на невработеност во третиот квартал 22,1 процент

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) -  Стапката на невработеност во третиот квартал годинава изнесува 22,1... повеќе...

Во ноември повисоки цените на мало и трошоците на живот

Во ноември повисоки цените на мало и трошоците на живот

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Трошоците на живот и цените на мало во ноември годинава во однос на ... повеќе...

Раст од 0,2 процента на БДП во третиот квартал

Раст од 0,2 процента на БДП во третиот квартал

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримес... повеќе...

Доверителите потпишаа Меморандум за разбирање со еден од потенцијалните инвеститори во Фени

Доверителите потпишаа Меморандум за разбирање со еден од потенцијалните инвеститори во Фени

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Банките доверители во Фени разговараат со потенцијалните инвеститори... повеќе...

Нацрт текстот на Предлог законот за енергетика е подготвен и ќе биде јавно објавен

Нацрт текстот на Предлог законот за енергетика е подготвен и ќе биде јавно објавен

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Нацрт текстот на Предлог законот за енергетика е подготвен и денеска... повеќе...

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа, невработени 30 проценти

Скопје, 7 декември 2017 (МИА) - Самохраните мајки тешко доаѓаат до работа. Се проценува дека околу 3... повеќе...

Мозаик

Суданки казнети со 40 камшици оти носеле панталони

Дваесет и четири Суданки се соочуваат со казна од ...

Уругвај: Скара за во „Гинис“

Уругвај го собори Гинисовиот рекорд во печење скар...

Севернокорејскиот лидер го контролира и времето

Севернокорејскиот лидер Ким Џонг-ун се искачи на н...

Италијанец го премина Тибар одејќи по јаже

Италијанскиот еквилибрист Андреа Лорени, одејќи по...