• A-
  • A
  • A+
понеделник, 20 февруари 2017, 

Финансии

Миноски: Државата редовно ги сервисира обврските

Миноски: Државата редовно ги сервисира обврските

Скопје, 20 февруари 2017 (МИА) - Државата редовно ги сервисира обврските кон стопанството, изјави  м... повеќе...

 
Издаден комплет ковани пари за колекционерски цели „Триптих“

Издаден комплет ковани пари за колекционерски цели „Триптих“

Скопје, 20 февруари 2017 (МИА) - Народната банка на Република Македонија издаде и пушти во оптек ком... повеќе...

Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија

Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија

Скопје, 18 февруари 2017 (МИА) - Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија. Како што наведуваат од... повеќе...

Меѓународна награда за општествена одговорност од Бизнис конфедерацијата за Охридска банка

Меѓународна награда за општествена одговорност од Бизнис конфедерацијата за Охридска банка

Скопје, 17 февруари 2017 (МИА) - Бизнис-конфедерацијата на Македонија ја додели „Меѓународната награ... повеќе...

Потврда за годишна даночна пријава во Кочани поднеле 3.281 лице

Потврда за годишна даночна пријава во Кочани поднеле 3.281 лице

Кочани, 17 февруари 2017 (МИА) - Управата за јавни приходи (УЈП) во Кочани очекува 15.000 граѓани да... повеќе...

НБРМ повторно ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ повторно ја намали каматната стапка на благајничките записи

Скопје, 15 февруари 2017 (МИА) - Каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнител... повеќе...

За нов водоснабдителен систем во Гевгелија 1,7 милиони евра (ПВТ)

За нов водоснабдителен систем во Гевгелија 1,7 милиони евра (ПВТ)

Гевгелија, 15 февруари 2017 (МИА) - Со финансиска поддршка од ИПА фондовите во Гевгелија денеска поч... повеќе...

УЈП очекува над 400 илјади годишни даночнa пријавa

УЈП очекува над 400 илјади годишни даночнa пријавa

Скопје, 15 февруари 2017 (МИА) - Управата за јавни приходи очекува до 15 март, кога е крајниот рок, ... повеќе...

Гевгелија ќе добие нов водоснабдителен систем

Гевгелија ќе добие нов водоснабдителен систем

Гевгелија, 15 февруари 2017 (МИА) - Со финансиска поддршка од ИПА фондовите во Гевгелија денеска поч... повеќе...

За нов водоснабдителен систем во Гевгелија 1,7 милиони евра

За нов водоснабдителен систем во Гевгелија 1,7 милиони евра

Гевгелија, 15 февруари 2017 (МИА) - Со финансиска поддршка од ИПА фондовите во Гевгелија денеска поч... повеќе...

УЈП очекува над 400 илјади граѓани да поднесат годишнa даночнa пријавa

УЈП очекува над 400 илјади граѓани да поднесат годишнa даночнa пријавa

Скопје, 15 февруари 2017 (МИА) - Управата за јавни приходи очекува до 15 март, кога е крајниот рок, ... повеќе...

Со пари од ЕУ ќе се унапредува водоводниот систем во Гевгелија

Со пари од ЕУ ќе се унапредува водоводниот систем во Гевгелија

Гевгелија, 15 февруари 2017 (МИА) - Во Гевгелија денеска ќе почне реализација на проектот за унапред... повеќе...

Миноски: ЕК со идентична проекција со Владата за невработеноста

Миноски: ЕК со идентична проекција со Владата за невработеноста

Скопје, 14 февруари 2017 (МИА) - Последниот извештај објавен од  Европската комисија ги потврдува до... повеќе...

КХВ даде дозвола за откуп на 50,01 отсто од „Единство“ АД Струмица

КХВ даде дозвола за откуп на 50,01 отсто од „Единство“ АД Струмица

Скопје, 13 февруари 2017 (МИА) - Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 107- ма... повеќе...

Македонски граѓани со акции во Кока Кола, Епл, Најк, БМВ...

Македонски граѓани со акции во Кока Кола, Епл, Најк, БМВ...

Скопје, 9 февруари 2017 (МИА) - Македонските граѓани сѐ повеќе вложуваат во инвестициски фондови, по... повеќе...

Царинската управа органиизра обуки за правата од интелектуална сопственост

Царинската управа органиизра обуки за правата од интелектуална сопственост

Скопје, 9 февруари 2017 (МИА) - Царинската управа на Република Македонија денеска ќе ја организиира ... повеќе...

НБРМ: Девизните резерви 2.557,1 милиони евра

НБРМ: Девизните резерви 2.557,1 милиони евра

Скопје, 8 февруари 2017 (МИА) - Девизните резерви во Народната банка на Република Македонија заклучн... повеќе...