• A-
  • A
  • A+

сабота, 19 август 2017, 

Македонија

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Костов: ГОБ „8 Септември“ оставена со долг од околу 5 милиони евра

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Долгови на болницата од околу 5 милиони евра или 243 милиони денари к... повеќе...

 
МЗШВ: Следниот месец почнува реализацијата на Проектот за реонизација

МЗШВ: Следниот месец почнува реализацијата на Проектот за реонизација

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Македонските земјоделци наскоро точно ќе знаат во кој реон која култу... повеќе...

Почна 31.Охридски пливачки маратон

Почна 31.Охридски пливачки маратон

Охрид, 19 август 2017 (МИА) – Сите 22 пријавени пливачи точно на пладне запливаа во водите на Охридс... повеќе...

Николовски:  Наскоро целосно ќе бидат исплатени субвенциите за 2016 година

Николовски: Наскоро целосно ќе бидат исплатени субвенциите за 2016 година

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - До крајот на месецов или на почетокот на наредниот месец целосно ќе б... повеќе...

Адеми на средби со жители на Ростуше, Центар Жупа и Дебар

Адеми на средби со жители на Ростуше, Центар Жупа и Дебар

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Министерот во Владата на Република Македонија Едмонд Адеми, задолжен ... повеќе...

Ќе се гради базен во новото училиште „Капиштец“

Ќе се гради базен во новото училиште „Капиштец“

Базен во новото училиште „Капиштец“ Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Во новото училиште „Капиштец“ во... повеќе...

Заврши седмиот и последен летен камп по веронаука

Заврши седмиот и последен летен камп по веронаука

Дебар, 21 август 2017 (МИА) - Во македонското древно светилиште Бигорскиот манастир и неговиот метох... повеќе...

МТСП: Се враќа праведното решение за усогласување на пензиите согласно растот на трошоците за живот

МТСП: Се враќа праведното решение за усогласување на пензиите согласно растот на трошоците за живот

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Решението за усогласување на пензиите со растот на трошоците за живот... повеќе...

Осма Школа за млади лидери на претседателот Иванов

Осма Школа за млади лидери на претседателот Иванов

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Вкупно 40 учесници и 22 предавачи од Македонија, Европската унија, СА... повеќе...

Поради сушата во опасност рибниот фонд во езерото Калиманци

Поради сушата во опасност рибниот фонд во езерото Калиманци

Македонска Каменица, 19 август 2017 (МИА) - Поради сушата и големото намалување на водата во езерото... повеќе...

„Бајага и Инструктори“ на „Супер Скопје“

„Бајага и Инструктори“ на „Супер Скопје“

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Во рамки на новата музичка манифестација „Супер Скопје“ вечер на Кејо... повеќе...

Со два концерта вечерва завршува музичката програма на годинашното „Охридско лето“

Со два концерта вечерва завршува музичката програма на годинашното „Охридско лето“

Охрид, 19 август 2017 (МИА) – Со два концерти за претпоследниот ден на 37. фестивалско издание вечер... повеќе...

Презентација на проекти поддржани од ФАО

Презентација на проекти поддржани од ФАО

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Активностите поврзани со два проекти поддржани од Организацијата за з... повеќе...

Премиера на „Леонс и Лена“ во Тетово

Премиера на „Леонс и Лена“ во Тетово

Тетово, 19 август 2017 (МИА) - Претставата „Леонс и Лена“ на авторот Георг Бихнер, а во режија на Др... повеќе...

Светската пливачка елита на 31. Охридски пливачки маратон

Светската пливачка елита на 31. Охридски пливачки маратон

Охрид, 19 август 2017 (МИА) – Во водите на Охридското Езеро денеска ќе се плива 31. Охридски пливачк... повеќе...

Над 60 филмови на осмиот „МакеДокс“

Над 60 филмови на осмиот „МакеДокс“

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Со македонската премиера на документарниот филм „Со љубов“, снимен по... повеќе...

Зголемен бројот на превезени патници во патниот превоз

Зголемен бројот на превезени патници во патниот превоз

Скопје, 19 август 2017 (МИА) - Бројот на превезени патници во патниот патнички превоз во второто три... повеќе...