• A-
  • A
  • A+

петок, 28 јули 2017, 

Култура

Иванов ќе прими делегација на фестивалот „Охридско лето“ и џез-квартетот „Форплеј“

Иванов ќе прими делегација на фестивалот „Охридско лето“ и џез-квартетот „Форплеј“

Скопје, 11 јули 2017 (МИА) - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во „Вила Бил... повеќе...

 
Манифестација „Денот кога се роди добриот човек“ во Кавадарци

Манифестација „Денот кога се роди добриот човек“ во Кавадарци

Кавадарци, 11 јули 2017 (МИА) - „Денот кога се роди добриот човек“ е меморијалната манифестација пос... повеќе...

Нова книга за Скопје од Данило Коцевски

Нова книга за Скопје од Данило Коцевски

Скопје, 11 јули 2017 (МИА) - На „Скопско лето“ вечер во Музеј на Град Скопје од 20 часот ќе биде про... повеќе...

Караван на книгата во кумановската билиотека „Тане Георгиевски“

Караван на книгата во кумановската билиотека „Тане Георгиевски“

Куманово 10 јули 2017 (МИА) - Кумановската библиотека „Тане Георгиевски“ во соработка со Издавачкиот... повеќе...

Ансамблот „Тримери“ од Струмица одбележа 10 години постоење

Ансамблот „Тримери“ од Струмица одбележа 10 години постоење

Струмица, 10 јули 2017 (МИА) - Ансамблот „Тримери“ од Струмица со два ипол часовен концерт во салата... повеќе...

„Бесплатна летна школа“ вторпат во универзитетската библиотека во Штип

„Бесплатна летна школа“ вторпат во универзитетската библиотека во Штип

Штип, 10 јули 2017 (МИА) - Универзитетската библиотека „Гоце Делчев“ во Штип  вторпат го организира ... повеќе...

„Земјотрес, 5:17“ - нов роман на Владимир Плавевски

„Земјотрес, 5:17“ - нов роман на Владимир Плавевски

Скопје, 10 јули 2017 (МИА) - Во издание на „Македоника“ објавен е романот „Земјотрес, 5:17“ на Влади... повеќе...

Формирана македонска секција на Светската асоцијација на театарските критичари

Формирана македонска секција на Светската асоцијација на театарските критичари

Скопје, 10 јули 2017 (МИА) - За време на 15. Фестивал „Актерот на Европа“ формирана е македонска сек... повеќе...

Нови локалитети на листата на светско културно наследство на УНЕСКО

Нови локалитети на листата на светско културно наследство на УНЕСКО

Загреб, 10 јули 2017 (МИА) - На Листата на светско културно наследство, УНЕСКО официјално додаде нек... повеќе...

Продолжуваат археолошките истражувања на локалитетот Врбјанска Чука

Продолжуваат археолошките истражувања на локалитетот Врбјанска Чука

Скопје, 10 јули 2017 (МИА) - Научен тим  ги подолжи истражувањата на археолошкиот локалитет Врбјанск... повеќе...

„Мелодии од Виетнам“ - концерт на гудачки квартет од Хо Ши Мин

„Мелодии од Виетнам“ - концерт на гудачки квартет од Хо Ши Мин

Скопје, 10 јули 2017 (МИА) - На фестивалот „Скопско лето“ вечер ќе гостува Гудачкиот квартет HBSO од... повеќе...

Гран-при за „Бели мугри“ од Кочани на фестивалот „Пеце Атанасовски“

Гран-при за „Бели мугри“ од Кочани на фестивалот „Пеце Атанасовски“

Прилеп, 9 јули 2017 (МИА) - На Рудина заврши 43. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атана... повеќе...

Награда за филмот „Златна петорка“ на фестивал во Поградец

Награда за филмот „Златна петорка“ на фестивал во Поградец

Скопје, 9 јули 2017 (МИА) - Македонскиот долгометражен игран филм „Златна петорка“ на режисерот Гора... повеќе...

Почна 24. Интернационална кичевска ликовна колонија

Почна 24. Интернационална кичевска ликовна колонија

Кичево, 9 јули 2017 (МИА) - Во „Куќата на уметноста“ во кичевското село Кнежино денеска почна 24. Ин... повеќе...

 Награди за Женскиот младински хор на МКЦ на натпревар во Братислава

Награди за Женскиот младински хор на МКЦ на натпревар во Братислава

Скопје, 9 јули 2017 (МИА) - Женскиот младински хор при Младинскиот културен центар под диригентство ... повеќе...

Перформанс „Судењето на Св. Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“

Перформанс „Судењето на Св. Петнаесет Тивериополски свештеномаченици“

Струмица, 9 јули 2017 (МИА) - На локалитетот и истоимениот црковен комплекс вечер од 21 часот ќе се ... повеќе...

На Рудина кај Долнени се одржува фестивалот „Пеце Атанасовски“

На Рудина кај Долнени се одржува фестивалот „Пеце Атанасовски“

Прилеп, 9 јули 2017 (МИА) - На Рудина кај Долнени синоќа се одржа првата натпреварувачка вечер во ра... повеќе...