• A-
  • A
  • A+
понеделник, 20 ноември 2017, 

Култура

Во Кочани се одржа манифестацијата „Нов град“

Во Кочани се одржа манифестацијата „Нов град“

Кочани, 13 ноември 2017 (МИА) - Во Националната установа Центар за култура „Бели мугри“ во Кочани си... повеќе...

 
Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

Институтот за македонски јазик ги почнува Отворените денови со промоција на нови изданија

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ со промоција на три ... повеќе...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Попов... повеќе...

Конференција „Креативна Европа на ЕУ – поттик за културна соработка“

Конференција „Креативна Европа на ЕУ – поттик за културна соработка“

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Конференција на тема „Креативна Европа на ЕУ – поттик за културна со... повеќе...

Детска ликовна работилница во Кумановскиот музеј во рамки на проектот „Сподели богатство“

Детска ликовна работилница во Кумановскиот музеј во рамки на проектот „Сподели богатство“

Куманово, 12 ноември 2017 (МИА) - НУ Музеј Куманово денеска организира „Детска ликовна работилница“,... повеќе...

Снимена првата сезона од серијата „Македонија“ и објавен промотивен спот

Снимена првата сезона од серијата „Македонија“ и објавен промотивен спот

Скопје, 12 ноември 2017 (МИА) - Снимена е првата сезона од играната серија „Македонија“ која ги пром... повеќе...

Видое Видичевски и Ѓеорѓе Добре добитници на наградата „Книжевно жезло“

Видое Видичевски и Ѓеорѓе Добре добитници на наградата „Книжевно жезло“

Скопје, 12 ноември 2017 (МИА) - Наградата „Книжевно жезло“, што Друштвото на писателите на Македониј... повеќе...

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ од архитект Живко Поповски

Промоција на книгата „На Скопје, со љубов“ од архитект Живко Поповски

Скопје, 12 ноември 2017 (МИА) - Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Попов... повеќе...

Почина писателот Есад Бајрам

Почина писателот Есад Бајрам

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Во Охрид, вчера во 83-та година од животот почина Есад Бајрам, писат... повеќе...

Во Штип изложба на дела од Струмичката ликовна колонија

Во Штип изложба на дела од Струмичката ликовна колонија

Штип, 11 Ноември 2017 (МИА) - Во фоајето на Центарот за култура „Ацо Шопов“ изложени се ликовните де... повеќе...

Лирскиот тенор Божо Вречо вечер на фестивалот „Музика од Светот“ во Битола

Лирскиот тенор Божо Вречо вечер на фестивалот „Музика од Светот“ во Битола

Битола, 11 ноември 2017 (МИА) - Босанскиот и светски познат изведувач на севдалинки Божо Вречо, вече... повеќе...

Концерт на пијано, флејта и хорна на Есенските музички свечености

Концерт на пијано, флејта и хорна на Есенските музички свечености

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Во Музеј на Град Скопје вечер од 20 часот во рамки на Есенските музи... повеќе...

Работилница за дистрибуција на филм на италијанската режисерка Клаудија Тоси

Работилница за дистрибуција на филм на италијанската режисерка Клаудија Тоси

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - На Фестивалот за европски филм „Синедејс“ денеска во Младинскиот кул... повеќе...

Одбележување на Светскиот ден на ромскиот јазик

Одбележување на Светскиот ден на ромскиот јазик

Скопје, 11 ноември 2017 (МИА) - Во Македонија денеска се одбележува Светскиот ден на ромскиот јазик.... повеќе...

Во Струмица отворен мозаикот „Линиите на звукот“

Во Струмица отворен мозаикот „Линиите на звукот“

Струмица, 10 ноември 2017 (МИА) - Ученици од Основното музичко училиште „Боро Џони“ од Струмица дене... повеќе...

Музејот на Македонија со експонати пристапни за лица со посебни потреби на изложба во Удине

Музејот на Македонија со експонати пристапни за лица со посебни потреби на изложба во Удине

Скопје, 10 ноември 2017 (МИА) - Музејот на Македонија учествува на изложбата „Жени, мајки и божици: ... повеќе...

Во Кочани детска поетска работилница:„Каде е таткото во поезијата?“

Во Кочани детска поетска работилница:„Каде е таткото во поезијата?“

Кочани, 10 ноември 2017 (МИА) - Со поддршка на Министерството за култура, преку Нов културен бран, З... повеќе...