• A-
  • A
  • A+

петок, 28 јули 2017, 

Култура

Книжевен разговор со писателката Наида Мујкиќ

Книжевен разговор со писателката Наида Мујкиќ

Скопје, 26 јули 2017 (МИА) - Издавачката куќа „Готен“ во соработка со Здружението за култура и разво... повеќе...

 
Роберт Вељановски разрешен, Сашо Тасевски в.д. директор на Драмски театар

Роберт Вељановски разрешен, Сашо Тасевски в.д. директор на Драмски театар

Скопје, 25 јули 2017 (МИА) - Министерството за култура донесе решение за разрешување на Роберт Вељан... повеќе...

Концерт на Младинскиот камерен оркестар на здружението Турској

Концерт на Младинскиот камерен оркестар на здружението Турској

Скопје, 25 јули 2017 (МИА) - Во Скопје вчера гостуваше Младинскиот камерен оркестар на Турското култ... повеќе...

„Биографија низ фотографија“ - изложба за Ченто во Прилеп

„Биографија низ фотографија“ - изложба за Ченто во Прилеп

Прилеп, 25 јули 2017 (МИА) - По повод 60 години од смртта на Методија Андонов Ченто (24 јули 1957), ... повеќе...

На „БитФест“ отворена изложба со избрани ликовни дела на Борислав Траиковски

На „БитФест“ отворена изложба со избрани ликовни дела на Борислав Траиковски

Битола, 25 јули 2017 (МИА) - Во рамки на манифестациите посветени на 100-годишнината од раѓањето на ... повеќе...

Соло-концерт на рускиот пијанист Александар Синчук на „Охридско лето“

Соло-концерт на рускиот пијанист Александар Синчук на „Охридско лето“

Охрид, 25 јули 2017 (МИА) - Музичката програма на годинашното 57. издание на фестивалот „Охридско ле... повеќе...

Книжевна вечер за поетесата Даница Ручигај

Книжевна вечер за поетесата Даница Ручигај

Скопје, 24 јули 2017 (МИА) - Книжевна вечер „Лебедовата песна на Заробеничката на ветрот“ (сага за п... повеќе...

Промоција на романот „Земјотрес, 5:17“ од Владимир Плавевски

Промоција на романот „Земјотрес, 5:17“ од Владимир Плавевски

Скопје, 25 јули 2017 (МИА) - Во Музејот на Град Скопје вечер ќе биде промовиран романот „Земјотрес, ... повеќе...

Велешкиот театар со две претстави на Македонското културно лето во Мала Преспа

Велешкиот театар со две претстави на Македонското културно лето во Мала Преспа

Велес, 24 јули 2017 (МИА) - Tеатaрскиот ансамбл на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“... повеќе...

Продолжува да излегува списанието ФИЛМ+

Продолжува да излегува списанието ФИЛМ+

Скопје, 24 јули 2017 (МИА) - Месечното филмско списание ФИЛМ+, кое излегуваше во октомври, ноември и... повеќе...

Концерти на саксофон квартетот „Сигнум“ и на „Гоце Стефкоски септетот“ на „Охридско лето“

Концерти на саксофон квартетот „Сигнум“ и на „Гоце Стефкоски септетот“ на „Охридско лето“

Охрид, 24 јули 2017 (МИА) – Со концертите на германскиот саксофон квартет „Сигнум“ во црквата „Света... повеќе...

Книжевна вечер за поетесата Даница Ручигај

Книжевна вечер за поетесата Даница Ручигај

Скопје, 24 јули 2017 (МИА) - Книжевна вечер „Лебедовата песна на Заробеничката на ветрот“ (сага за п... повеќе...

Комедијата „Се бара стар кловн“ на Скопско лето

Комедијата „Се бара стар кловн“ на Скопско лето

Скопје, 24 јули 2017 (МИА) - Театарот на еден актер во копродукција со Меѓународниот театарски фести... повеќе...

Во Охрид промоција на книгата „16 бугарски поети“

Во Охрид промоција на книгата „16 бугарски поети“

Охрид, 23 јули 2017 (МИА) - Во рамки на 29-тата Поетска ноќ во Велестово, вечерва во Центарот за кул... повеќе...

Со концертите Проект „Хајдавеј“ и оној на Лери Дан и пријателите завршува џез-викендот на „Охридско лето“

Со концертите Проект „Хајдавеј“ и оној на Лери Дан и пријателите завршува џез-викендот на „Охридско лето“

Охрид, 23 јули 2017 (МИА) - Џез-викендот што се одржува во рамки на Фестивалот „Охридско лето“ ќе би... повеќе...

„По трагите на светлината 2", изложба на Драган Стефаноски

„По трагите на светлината 2", изложба на Драган Стефаноски

Скопје, 23 јули 2017 (МИА) - Во Центарот за култура ,,Браќа Миладиновци" во Струга вечер во 20 часот... повеќе...

Концерти на Хели Сиекинен и на „Т.А.О“ бендот на „Охридско лето“

Концерти на Хели Сиекинен и на „Т.А.О“ бендот на „Охридско лето“

Охрид, 22 јули 2017 (МИА) – Втората вечер во рамки на џез-викендот на „Охридско лето“ предвидува два... повеќе...