• A-
  • A
  • A+

петок, 26 мај 2017, 

Култура

„Македонија и Македонците во Првата светска војна" - изложба во Воениот музеј во Виена

„Македонија и Македонците во Првата светска војна" - изложба во Воениот музеј во Виена

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Во Воениот музеј на Австрија во Виена, кој е еден од најстарите и најпоз... повеќе...

 
Деветта изложба на фотоклубот „Козјак“ од Куманово

Деветта изложба на фотоклубот „Козјак“ од Куманово

Куманово, 25 мај 2017 (МИА) - Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово вечер ќе биде от... повеќе...

„Скопје чита“ на Скопско кале

„Скопје чита“ на Скопско кале

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Второто издание на манифестацијата „Скопје чита“ ќе се одржи денеска во ... повеќе...

Македонски дизајн на меѓународниот фестивал „Миксер“ во Белград

Македонски дизајн на меѓународниот фестивал „Миксер“ во Белград

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Изложба насловена „Помеѓу” на дизајн производи  на шестмина млади македо... повеќе...

Проекција на шведскиот документарец „Фини луѓе“ во Кинотека

Проекција на шведскиот документарец „Фини луѓе“ во Кинотека

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Во организација на Амбасадата на Шведска, во Кинотеката на Македонија ве... повеќе...

Промоција на прва книга во едицијата „Мацедонише цуштенде“

Промоција на прва книга во едицијата „Мацедонише цуштенде“

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Првата независна издавачка куќа во Македонија - „Ѓурѓа“, која оваа годин... повеќе...

Почнува  16. ОфФест - девет концерти до 28 мај

Почнува 16. ОфФест - девет концерти до 28 мај

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Четиридневниот 16. ОфФест вечер ќе почне со два концерта во Македонскиот... повеќе...

„Баклава“ на манифестацијата „Македонија во чест на Св.Кирил“

„Баклава“ на манифестацијата „Македонија во чест на Св.Кирил“

Скопје, 25 мај 2017 (МИА) - Во рамки на традиционалната манифестација „Македонија во чест на Свети К... повеќе...

Теодора Силјаноска член на жирито на фестивалот на Југоисточна Европа во Берлин

Теодора Силјаноска член на жирито на фестивалот на Југоисточна Европа во Берлин

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Теодора Силјаноска, студент на втора година на мултимедијална режија на ... повеќе...

Македонски дизајн на изложба на меѓународниот фестивал „Миксер“ во Белград

Македонски дизајн на изложба на меѓународниот фестивал „Миксер“ во Белград

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Изложба насловена „Помеѓу” на дизајн производи произведени од страна на ... повеќе...

„Мојата македонска приказна“ од Ацо Станкоски - прва книга во новата едиција на „Ѓурѓа“

„Мојата македонска приказна“ од Ацо Станкоски - прва книга во новата едиција на „Ѓурѓа“

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Првата независна издавачка куќа во Македонија - „Ѓурѓа“, која оваа годин... повеќе...

Патронен празник на детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“-Битола

Патронен празник на детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“-Битола

Битола, 24 мај 2017 (МИА) - Детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“-Битола, домаќин и организат... повеќе...

Проект за научно афирмирање на Кокино одобрен од УНЕСКО за НУ Музеј Куманово

Проект за научно афирмирање на Кокино одобрен од УНЕСКО за НУ Музеј Куманово

Куманово, 24 мај 2017 (МИА) - УНЕСКО го одобри проектот на НУ Музеј Куманово за научно афирмирање на... повеќе...

Изложба на скулптури од Александар Ефтимовски

Изложба на скулптури од Александар Ефтимовски

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Во Галеријата за современи уметности FLUX  во Скопје од денеска до 30 ма... повеќе...

„Скопје чита“

„Скопје чита“

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Второто издание на манифестацијата „Скопје чита“ денеска ќе се одржи во ... повеќе...

Македонија во чест на свети Кирил во Рим

Македонија во чест на свети Кирил во Рим

Скопје, 24 мај 2017 (МИА) - Државно-црковна делегација од Република Македонија денеска ќе се поклони... повеќе...

Награден расказ од Силвија Митевска во Италија

Награден расказ од Силвија Митевска во Италија

Скопје, 23 мај 2017 (МИА) - Македонската писателка Силвија Митевска со расказот „Сонот на Лучиа“ ја ... повеќе...