• A-
  • A
  • A+
сабота, 18 ноември 2017, 

Култура

Рацинови средби и патека на мирот на Живко Цветин

Рацинови средби и патека на мирот на Живко Цветин

Скопје, 2 ноември 2017 (МИА) - Уметникот Живко Поповски - Цветин денеска ќе ја продолжи цветната пат... повеќе...

 
Ретроспективна изложба „Петар Мазев, 90 години од раѓање“

Ретроспективна изложба „Петар Мазев, 90 години од раѓање“

Скопје, 2 ноември 2017 (МИА) - Ретроспективна изложба по повод 90 години од раѓањето на македонскиот... повеќе...

Македонската филхармонија ќе ја изведе „Симфонија на тажни песни“ од Горецки

Македонската филхармонија ќе ја изведе „Симфонија на тажни песни“ од Горецки

Скопје, 2 ноември 2017 (МИА) - Македонската филхармонија вечер премиерно ќе ја изведе „Симфонијата н... повеќе...

Реакција на Винко Грубишиќ и „Јадран филм“ за серијата „Македонија“

Реакција на Винко Грубишиќ и „Јадран филм“ за серијата „Македонија“

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - „Јадран филм“ ДООЕЛ попладнево ги отфрли како потполно невистинити ин... повеќе...

Ќе се печати алманах за литературните творби на младите автори од Делчево

Ќе се печати алманах за литературните творби на младите автори од Делчево

Делчево, 1 ноември 2017 (МИА) - Литературните творби од годинешниот конкурс „Книгата тивкиот пријате... повеќе...

Кратки инспиративни приказни за образование и писменост

Кратки инспиративни приказни за образование и писменост

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Професори, родители и ученици денеска одбележаа четири години од спро... повеќе...

Отворен повик за учество на уметници во годишната патувачка „Европска изложба“

Отворен повик за учество на уметници во годишната патувачка „Европска изложба“

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Град Скопје објави повик за учество на уметници во годишната патувачк... повеќе...

Изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска

Изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Во Музејот на Град Скопје вечер ќе бидат претставени 80-тина слики и ... повеќе...

Ќе се спроведе истрага за серијата „Македонија“, продуцентите ќе треба да ги вратат парите

Ќе се спроведе истрага за серијата „Македонија“, продуцентите ќе треба да ги вратат парите

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Агенцијата за филм на Македонија направи контрола во врска со доделув... повеќе...

Данскиот писател Јуси Адлер-Олсен гостува на фестивалот „Букстар“

Данскиот писател Јуси Адлер-Олсен гостува на фестивалот „Букстар“

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) – Данскиот писател Јуси Адлер-Олсен гостува на третото издание на Фести... повеќе...

Основање на Друштво за македонско-шведско пријателство во Скопје

Основање на Друштво за македонско-шведско пријателство во Скопје

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Основачкото собрание на Друштвото за македонско-шведско пријателство ... повеќе...

Промоција на Јубилеен зборник по повод 50 години од прогласувањето на автокефалноста на МПЦ-ОА

Промоција на Јубилеен зборник по повод 50 години од прогласувањето на автокефалноста на МПЦ-ОА

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Јубилеен зборник по повод 50- годишнината од прогласувањето на автоке... повеќе...

Промоција на мултимедијалниот проект „Црвена земја“

Промоција на мултимедијалниот проект „Црвена земја“

Скопје, 1 ноември 2017 (МИА) - Во Мала станица вечер од 19 часот ќе биде  претставен мултимедијалнио... повеќе...

Македонската Опера одбележува 70 години постоење

Македонската Опера одбележува 70 години постоење

Скопје, 31 октомври 2017 (МИА) - Македонската Опера вечерва одржува гала оперски концерт со кој го п... повеќе...

Премиера на документарецот „Човекот - делфин“

Премиера на документарецот „Човекот - делфин“

Скопје, 31 октомври 2017 (МИА) - Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ премиерно ќе г... повеќе...

Промоција на „Јас,елегии“ од  Михаил Ренџов во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Промоција на „Јас,елегии“ од Михаил Ренџов во библиотеката „Браќа Миладиновци“

Скопје, 31 октомври 2017 (МИА) - Градската библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје вечер од 19 часот ... повеќе...

Тринаесет концерти на 18. Есенски музички свечености

Тринаесет концерти на 18. Есенски музички свечености

Скопје, 31 октомври 2017 (МИА) - Тринаесет концерти содржи програмата на 18. Есенски музички свечено... повеќе...