• A-
  • A
  • A+
четврток, 14 декември 2017, 

Култура

„Езеро од јаболка“ во трка за награда на еко-фестивал во Црна Гора

„Езеро од јаболка“ во трка за награда на еко-фестивал во Црна Гора

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Филмот „Езеро од јаболка“ ќе учествува на 3. Green Montenegro Inter... повеќе...

 
Визуелниот уметник Филип Јовановски учествува на групна изложба во Белград

Визуелниот уметник Филип Јовановски учествува на групна изложба во Белград

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Визуелниот уметник Филип Јовановски учествува во групната изложба „... повеќе...

Промовирана книгата „Ораторската вештина низ историјата“ од Боро Мокров

Промовирана книгата „Ораторската вештина низ историјата“ од Боро Мокров

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Промоција на книгата „Ораторската вештина низ историјата“ од првиот... повеќе...

Изложба на дела од ликовната колонија „Вевчански видувања 2017“

Изложба на дела од ликовната колонија „Вевчански видувања 2017“

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Изложба на слики од Меѓународната ликовна колонија „Вевчански видув... повеќе...

Изложба од теренски истражувања во Порече на полскиот етнолог Обремски

Изложба од теренски истражувања во Порече на полскиот етнолог Обремски

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Во Музеј на Македонија денеска напладне ќе биде отворена изложбата ... повеќе...

Промоција на бугарскиот превод на романот „Комита“ од Плавевски

Промоција на бугарскиот превод на романот „Комита“ од Плавевски

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Во Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија... повеќе...

Изложба на карикатури од проектот „Доза сатира за здрава демократија"

Изложба на карикатури од проектот „Доза сатира за здрава демократија"

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Во галеријата „Остен“ денеска напладне  ќе се одржи завршен настан ... повеќе...

Концерт на Македонската филхармонија и студенти од ФМУ

Концерт на Македонската филхармонија и студенти од ФМУ

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - „Звукот на идната генерација“ е насловен вечерашниот концерт на Мак... повеќе...

Патувачката изложба „Ана Франк - Историја за денес“ во Гостивар

Патувачката изложба „Ана Франк - Историја за денес“ во Гостивар

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Патувачката изложба „Ана Франк - Историја за денес“ денеска ќе биде... повеќе...

Почнува Меѓународниот фестивал на филмска монтажа

Почнува Меѓународниот фестивал на филмска монтажа

Скопје, 14 декември 2017 (МИА) - Во кино „Милениум“ вечер од 20 часот ќе биде отворен Меѓународниот ... повеќе...

Отворена првата изложба на Елизабета Митрева во Штип

Отворена првата изложба на Елизабета Митрева во Штип

Штип, 13 декември 2017 (МИА) - Во галеријата „Безистен“ во Штип денеска беше отворена изложбата на у... повеќе...

Македонската поп естрада ја испеа божикната песна „Вечниот Бог“

Македонската поп естрада ја испеа божикната песна „Вечниот Бог“

Скопје, 13 декември 2017 (МИА) - Пејачи од македонската поп естрада во пресрет на Бадник и Божик се ... повеќе...

Некои споменици од „Скопје 2014“ можни материјални докази во постапките

Некои споменици од „Скопје 2014“ можни материјални докази во постапките

Скопје, 13 декември 2017 (МИА) - Министерството за култура е во координација со Град Скопје и со Опш... повеќе...

Премиера на „Ричард Трети“ во режија на Александар Поповски во загрепска „Гавела“

Премиера на „Ричард Трети“ во режија на Александар Поповски во загрепска „Гавела“

Скопје, 13 ноември 2017 (МИА) - Претставата „Кралот Ричард Трети“ од Вилијам Шекспир во режија на Ал... повеќе...

Алаѓозовски: Со буџетот за 2018. вложуваме повеќе пари директно во културата и уметноста

Алаѓозовски: Со буџетот за 2018. вложуваме повеќе пари директно во културата и уметноста

Скопје, 13 декември 2017 (МИА) - Вкупниот буџет на Министерството за култура за 2018 година е 4.268.... повеќе...

Струмичката поетеса Сузана Мицева добитник на меѓународна награда во Бугарија

Струмичката поетеса Сузана Мицева добитник на меѓународна награда во Бугарија

Струмица, 13 декември 2017 (МИА) - Струмичката поетеса Сузана Мицева ја освои првата награда во кате... повеќе...

Археолошка конференција „Неолитот во Македонија III“

Археолошка конференција „Неолитот во Македонија III“

Скопје, 13 декември 2017 (МИА) - Вкупно 17 реферати од триесетина археолози од Македонија, Србија, Г... повеќе...